Έτοιμοι για κλιμάκωση των μέτρων οι οικοδόμοι

Έτοιμοι για κλιμάκωση των μέτρων οι οικοδόμοι

 


Σε εξουσιοδότηση, σχεδόν ομόφωνα, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, των Διοικητικών Συμβουλίων των Συντεχνιών Οικοδόμων, όπως προχωρήσουν στο εγγύς μέλλον σε κλιμάκωση των μέτρων, εάν δεν υπάρξει άμεση επίλυση της διαφοράς που έχει προκύψει, προχώρησαν οι απεργιακές συνελεύσεις των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες.

Αυτό αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των Συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, προσθέτοντας ότι «μέσα από τις απεργιακές συνελεύσεις, οι απεργοί οικοδόμοι έστειλαν μήνυμα ενότητας προς όλους τους εργαζόμενους της Κύπρου και τους ευχαριστούν για την αμέριστη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους».

Αναφέρουν επίσης ότι οι εργαζόμενοι στην οικοδομική βιομηχανία, έχουν εκφράσει την αποφασιστικότητά τους μέσα από τις απεργιακές τους συνελεύσεις, ότι θα συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, μέχρις ότου η ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργολάβων Οικοδομών αλλάξει στάση και, επιτέλους, βάλει σε πράξη τις γραπτές της δεσμεύσεις.

«Η απαράδεκτη στάση που τήρησε η εργοδοτική πλευρά, απορρίπτοντας τα συμφωνηθέντα, δείχνει και την πραγματική της πρόθεση, που δεν είναι άλλη από τη διαιώνιση της κατάστασης που επικρατεί στην οικοδομική βιομηχανία, με τις πολλές παραβιάσεις της συλλογικής σύμβασης, και κατ’ επέκταση, των εργατικών νομοθεσιών», καταλήγουν οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ. Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tags: apergia