ΕΤΥΚ: Καμία ενημέρωση από ΣΚΤ για τα όσα ανακοινώθηκαν

ΕΤΥΚ: Καμία ενημέρωση από ΣΚΤ για τα όσα ανακοινώθηκαν

 


Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η Επιτροπεία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) δεν την ενημέρωσε για τους σχεδιασμούς που ανακοινώθηκαν, παρά το γεγονός ότι είχε θέσει το ερώτημα και προσθέτει ότι η απάντηση που της δόθηκε ότι δεν γνώριζαν, καταρρίπτεται από τις ανακοινώσεις.

«Γι’ αυτό το λόγο απαιτήσαμε και συνεχίζουμε να απαιτούμε από την Επιτροπεία της Τράπεζας μέσα στα πλαίσια του Νόμου, να ενημερώσει και να διαβουλευθεί με την Οργάνωση μας για τις εξελίξεις αυτές με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων», αναφέρει η ΕΤΥΚ σε σημερινή της ανακοίνωση.

Αναφέρει επίσης ότι έχει υποδείξει μέσω επιστολής της προς την Επιτροπεία της Τράπεζας ότι «είναι υπόλογοι έναντι του νόμου να διαβουλευθούν με την ΕΤΥΚ και προσθέτει ότι «εάν με τη στάση τους μας υποχρεώσουν, δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, νομικών και συνδικαλιστικών».

«Η Οργάνωσή μας έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι οι λανθασμένες αποφάσεις, η αδιαφάνεια και η μη ορθή διαχείριση των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη έσπρωχναν τον Συνεργατισμό σε επικίνδυνα μονοπάτια», αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι λυπηρό, ακόμα μια φορά, να βλέπουμε τις εξελίξεις να επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας, τις οποίες κανένας από τους αρμόδιους δεν εισάκουσε και εκ των πραγμάτων δεν ενήργησε διορθωτικά/αποτρεπτικά».

Επιπλέον, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η θέση της για το θέμα των απολύσεων ήταν ξεκάθαρη εξαρχής και η δυναμική αντίδραση της «οδήγησε αρχικά στην αναστολή των απολύσεων».

«Μετά τη συνάντησή μας, η Επιτροπεία της Τράπεζας αποφάσισε τελικά να ανακαλέσει τις απολύσεις», αναφέρει και προσθέτει ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική και την δικαιώνει, που «από την πρώτη στιγμή είχε τη θέση ότι οι απολύσεις έπρεπε να ανακληθούν και ότι δεν ήταν ικανοποιητική η λύση της αναβολής, που αποδέχτηκαν κάποιοι άλλοι».

Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η συστράτευση και η συσπείρωση όλων γύρω από την Οργάνωση και ενωμένοι, όπως αναφέρει, «να δώσουμε τον αγώνα για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, των συμφερόντων της Τράπεζας και του κοινωνικού συνόλου».