Έβρος: Τούρκοι μεταφέρουν πρόσφυγες σε πιθανά περάσματα – Πάνω από 4.000 στα σύνορα

Έβρος: Τούρκοι μεταφέρουν πρόσφυγες σε πιθανά περάσματα – Πάνω από 4.000 στα σύνορα


Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο όπου από χθες ξεσπούν συνεχώς συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα και των ελληνικών αρχών. Κλειστό παραμένει το τελωνείο στις Καστανιές.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ στον Έβρο, Παύλο Σαρόγλου περισσότεροι από 4.000 μετανάστες βρίσκονται στα σύνορα και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Οι συγκρούσεις με την αστυνομία είναι συνεχείς, με τους πρόσφυγες να πετούν πέτρες και αναμμένα δαδιά στην αστυνομία που απάντησε με χρήση χημικών. Υπάρχουν πληροφορίες ότι γίνεται χρήση δακρυγόνων και από την πλευρά της Τουρκίας προκειμένου να ωθήσουν τους πρόσφυγες προς την ελληνική πλευρά.

Εκτός από τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες στο τελωνείο, αρκετές ομάδες φαίνεται πως έχουν διασκορπιστεί και προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα από διάφορα άλλα σημεία. Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι τουρκικές αρχές τους διευκολύνουν μεταφέροντάς τους με βανάκια σε πιθανά σημεία εισόδου.

Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε

Απο τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι οι χιλιάδες στοιβαγμένοι άνθρωποι στα σύνορά μας, ήρθαν γιατί τους διώχνει και τους χρησιμοποιεί η Τουρκία.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους, τους διώχνει τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: skai.gr