«Εξαφανίστηκαν» έγγραφα του Κτηματολογίου

«Εξαφανίστηκαν» έγγραφα του Κτηματολογίου

 


Διαρροή εγγράφων στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου προκάλεσε αναστάτωση στο Τμήμα, με τον διευθυντή, Ανδρέα Σωκράτους να εξετάζει ο ίδιος το θέμα και ακολούθως να ζητά το διορισμό  ερευνώντα λειτουργού με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση της καταγγελίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος η καταγγελία υπεβλήθη και στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία όμως δεν προτίθεται να εμπλακεί στην όλη υπόθεση, θεωρώντας ότι πρωτίστως αφορά το Τμήμα Κτηματολογίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Σωκράτους διαβεβαίωσε πως δεν λείπουν φάκελοι από το Τμήμα, όπως αναφερόταν στην αρχική καταγγελία που υπεβλήθη. Ανέφερε επίσης πως αυτό που εξετάζεται είναι κατά πόσο διέρρευσαν έγγραφα που αφορούν αλληλογραφία η οποία σχετίζεται με την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής.

Ένα από τα θέματα που αναμένεται να εξεταστούν είναι κατά πόσον εκτός από τη διαρροή εγγράφων, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν και συγκεκριμένο κτήριο, διέρρευσαν και έγγραφα που αφορούσαν άλλες υποθέσεις.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος η οποία φέρεται να εμπλέκεται στη διαρροή κυβερνητικών εγγράφων πήρε άδεια ασθενείας και απουσιάζει από το Τμήμα.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ