Χρηματιστήρια: Με άνοδο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι μετοχές στην Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Με άνοδο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι μετοχές στην Ευρώπη


Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσπάθησαν να ανακάμψουν και πάλι σήμερα ύστερα από πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς νέα μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής στήριξης προσέφεραν κάποια ανακούφιση παρόλο που η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο.

Στις 10:02 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 3%, αλλά και πάλι οδεύει προς τον χειρότερο μήνα του από το 1987 καθώς η υγειονομική κρίση απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 5,91%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 4,43% και ο βρετανικός FTSE-100 κατά 3,61%.

Το ενδιαφέρον θα στραφεί στα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη που αναμένονται αργότερα σήμερα, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για την έκταση της ζημιάς που προκαλεί στην οικονομία η πανδημία.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής, που αυτό τον μήνα έχουν καταγράψει από τις μεγαλύτερες απώλειες, σημείωσαν άνοδο 2,6%.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης, ασφάλισης, πετρελαίου και αερίου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των βασικών ευρωπαϊκών κλάδων, με άνοδο μεταξύ 5% και 6%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ