Γέλεν: Η Fed πρέπει να μειώσει τα επιτόκια

Γέλεν: Η Fed πρέπει να μειώσει τα επιτόκια


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε σήμερα την όποια πιθανή ενέργεια της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας πριν από τη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα, παρόλο που η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

«Η ΕΕ και η Κίνα θα μειώσουν περισσότερο τα επιτόκια και θα διοχετεύσουν χρήματα στα συστήματά τους, καθιστώντας ευκολότερο για τις μεταποιητικές τους εταιρείες να πωλούν προϊόντα. Στο μεταξύ, και με πολύ χαμηλό πληθωρισμό, η δική μας Fed δεν κάνει τίποτα — και πιθανόν θα κάνει συγκριτικά πολύ λίγα. Κρίμα!», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Γέλεν: Η Fed πρέπει να μειώσει τα επιτόκια

Παράλληλα η πρώην επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, τάχθηκε υπέρ μιας μείωσης του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, υποστηρίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία έχει αποδυναμωθεί και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι χαμηλότερος.

«Η παγκόσμια οικονομία έχει αποδυναμωθεί. Πιστεύω ότι έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας των συγκρούσεων για το εμπόριο και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει αυτό για τις επιχειρήσεις» σημείωσε η Γέλεν σε συνέδριο στο Κολοράντο.

Πηγή: fmvoice.gr