ΓεΣΥ: Σημαντική συνάντηση για τα ιδιωτικά νοσοκομεία

ΓεΣΥ: Σημαντική συνάντηση για τα ιδιωτικά νοσοκομεία

 


Την Παρασκευή αναμένεται ο ΟΑΥ να έχει την πρώτη του επίσημη συνάντηση, με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και την Ένωση Ιδιωτών Ιατρών.

Η συνάντηση αυτή κρίνεται ως  πολύ σημαντική αφού σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της διαπραγμάτευσης μεταξύ του Οργανισμού και των ιδιωτικών νοσοκομείων ενόψει της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ τον Ιούνιο του 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dialogos.com.cy,  ο ΟΑΥ έχει ολοκληρώσει την πρόταση την οποία αναμένεται ότι θα θέσει ενώπιον των τριών φορέων, καθορίζοντας έτσι σε γενικές γραμμές και το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο διάλογος που θα ακολουθήσει.

Δημοσιογραφικές πηγές σημειώνουν ότι στην πρόταση του ΟΑΥ γίνεται αναφορά στην εγγύηση της τιμής μονάδας βάσει της οποίας θα υπολογίζονται οι αμοιβές για τις ιατρικές πράξεις ενδονοσοκομειακής νοσηλείας.

Επίσης υπάρχει αναφορά για την εγγύηση της βιωσιμότητας των νοσοκομείων, ξεκαθαρίζει το σκηνικό σε ότι αφορά τον διαχωρισμό της αμοιβής του γιατρού από την αμοιβή του νοσηλευτηρίου και δίνονται απαντήσεις στο αίτημα ομάδας ιδιωτών για καθορισμό διαφορετικών αμοιβών ανάλογα με το νοσηλευτήριο και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tags: ΓεΣΥ