Γκρίνσπαν: Θέμα χρόνου οι αρνητικές αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα

Γκρίνσπαν: Θέμα χρόνου οι αρνητικές αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα


Ο πρώην επικεφαλής της Fed προβλέπει ότι τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα θα έχουν πολύ σύντομα αρνητικές αποδόσεις.

Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να εξαπλωθούν και στις ΗΠΑ και τα αρνητικά επιτόκια, υποστήριξε σε συνέντευξη του στο CNBC ο πρώην επικεφαλής της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν.

«Το βλέπουμε ουσιαστικά σε όλον τον κόσμο. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να φτάσει και στις ΗΠΑ» τόνισε ο κ. Γκρίνσπαν στο CNBC, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν την απόδοση του 30ετούς ομολόγου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από $16 δισ. χρέους με αρνητικές αποδόσεις σε όλογο τον κόσμο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες ρίχνουν τα επιτόκια για να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου παραμένει ακόμα σε θετικό έδαφος, αλλά η Fed έχει ήδη μειώσει το επιτόκιο μια φορά και αναμένεται να προχωρήσει σε νέα χαλάρωση αργότερα φέτος.

«Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ την ιδέα ότι δεν έχουμε αρνητικά επιτόκια, αλλά αν υπάρξει μια σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά του πληθυσμού, τότε αναζητούν το κουπόνι. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια τάση να υποβαθμίζουν το γεγονός ότι αυτό έχει αντίκτυπο στο καθαρό επιτόκιο που λαμβάνουν» πρόσθεσε.

Πηγή: euro2day