Γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «κατεβαίνει» από την Ελλάδα στην Κύπρο

Γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «κατεβαίνει» από την Ελλάδα στην Κύπρο

 


Τα γνωστά ζαχαροπλαστεία ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ ετοιμάζονται να ανοίξουν το πρώτο τους φυσικό κατάστημα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία και γι’ αυτό η εταιρεία βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση προσωπικού για κάλυψη των αναγκών στελέχωσης του καταστήματος.

Μέχρι σήμερα οι υπεραγορές Αλφαμέγα είχαν στην κατοχή τους τα αποκλειστικά δικαιώματα μέσω της συμφωνίας που κατέληξαν με την Qualifood για πώληση των προϊόντων ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ.

Η Ιστορία των ζαχαροπλαστείων ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ

1926

Ο νεαρός έφηβος Σταύρος Τερκενλής – προσφυγόπουλο από την Μ. Ασία – ξεκινάει να εργάζεται σε ηλικία 12 ετών σ’ ένα από τα κεντρικότερα και πιο γνωστά αρτοζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη εκείνη την εποχή.

1948

Ξεκινάει η επιχειρηματική διαδρομή της οικογένειας Τερκενλή στο χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής με την ίδρυση, του πρώτου καταστήματος από τον Σταύρο Τερκενλή στις οδούς Τσιμισκή με Αριστοτέλους γωνία, όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

1988

Μετά από 40χρόνια αναλαμβάνει το «τιμόνι» του ενός υφιστάμενου καταστήματος ο Παύλος Τερκενλής «ανοίγοντας πανιά» για την δημιουργία μιας αλυσίδας ιδιόκτητων και συνεργαζόμενων καταστημάτων, κάνοντας το Brand γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι Έλληνες του εξωτερικού «διαδίδουν» τον «Τερκενλή» σε όλες τις γωνίες του κόσμου!

2003

Ξεκινάει η λειτουργία της κεντρικής παραγωγής στην Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Οι δυνατότητες πλέον αποκτούν υπόσταση και στόχους!

2007

Ίδρυση του πρώτου καταστήματος στην πόλη της Αθήνας στο Χαλάνδρι.

2018

Σήμερα, μετά από 70χρόνια, με συνολικά 19 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος να σημειωθεί πως καταστήματα Τερκενλής μπορεί να βρει κανείς και στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ