Η ΕΕ προσφέρει βοήθεια στην Ινδονησία μετά το θανατηφόρο τσουνάμι

Η ΕΕ προσφέρει βοήθεια στην Ινδονησία μετά το θανατηφόρο τσουνάμι


Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, εξέφρασαν σήμερα την αλληλεγγύη της ΕΕ με τις αρχές και τους πολίτες της Ινδονησίας, μετά τη θανατηφόρα φυσική καταστροφή που έπληξε τη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας και από την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

“Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και όλους τους πληγέντες καθώς και με τους πρώτους διασώστες που εργάζονται σκληρά για να σώσουν ζωές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες”, αναφέρουν σε γραπτό τους μήνυμα ο Επίτροπος και η Ύπατη Εκπρόσωπος, στέλνοντας τα συλλυπητήριά της ΕΕ σε όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται δίπλα στους πολίτες και τις αρχές της Ινδονησίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και προσφέρει πλήρη υποστήριξή”, αναφέρουν στο ίδιο μήνυμα, ενημερώνοντας ότι έχουν ήδη ενεργοποιήσει την υπηρεσία επείγουσας δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicus.

“Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε περισσότερη βοήθεια”, αναφέρουν στο μήνυμά τους Μογκερίνι και Στυλιανίδης. Πηγή:ΚΥΠΕ