Η Energean στην εκστρατεία του για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη

Η Energean στην εκστρατεία του για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη


Στην εκστρατεία του ΟΗΕ για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίο, δεσμεύεται να συμμετάσχει η εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων Energean, η οποία είναι εισηγμένη στο Λονδίο.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Εταιρείας, η εκστρατεία εγκαινιάζεται στο πλαίσιο της 25ης Ετήσιας Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία πραγματοποιείται από την 2 Δεκεμβρίου ως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη.

Η εκστρατεία του ΟΗΕ καλεί τους ηγέτες των επιχειρήσεων να θέσουν τους υψηλότερους στόχους για μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων στη βάση της έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για Αλλαγή του Κλίματος για αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου καθώς και για επίτευξη του στόχου για εκπομπή μηδενικών ρύπων έως το 2050 το αργότερο.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Energean θέτει στόχους με βάση επιστημονική μεθοδολογία σε όλη την αλυσίδα των δραστηριοτήτων της και, παράλληλα, δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2050. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Energean καθίσταται η πρώτη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που δεσμεύεται στη συγκεκριμένη εκστρατεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας εξέφρασε υπερηφάνεια που η εταιρεία συμμετέχει στην πρωτοβουλία Global Compact του ΟΗΕ και ιδιαίτερα χαρά που διαδραματίζει έναν ηγετικό ρόλο στον τομέα. «Η Energean αναδεικνύεται σε ηγέτιδα εταιρεία έρευνας και παραγωγής στην Μεσόγειο με δέσμευση για μείωση των ρύπων και με προσήλωση στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης», είπε.