Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ λαμβάνει σοβαρά υπόψη αναφορές για παραβιάσεις του status quo

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ λαμβάνει σοβαρά υπόψη αναφορές για παραβιάσεις του status quo


Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά υπόψη αναφορές για παραβιάσεις του status quo, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αλίμ Σιντίκ, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες οι παραβιάσεις καταγράφονται και αναφέρονται στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού.

Ο Αλίμ Σιντίκ κλήθηκε από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο οι κατοχικές δυνάμεις κτίζουν φυλάκιο στα Στροβίλια.

«Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά υπόψη αναφορές για παραβιάσεις του status quo», ανέφερε. «Συνεχίζουμε να είμαστε σε επικοινωνία με τις δύο πλευρές για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανησυχίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε επίσης ότι «η χωρίς εξουσιοδότηση οικοδόμηση εντός της νεκρής ζώνης ή σε περιοχές ειδικού καθεστώτος απαγορεύεται αυστηρά».

«Όλες οι παραβιάσεις καταγράφονται και αναφέρονται στην έκθεση του ΓΓ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», κατέληξε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 25 Σεπτεμβρίου, ο κατοχικός στρατός προχώρησε στην έναρξη εργασιών για την κατασκευή στρατιωτικού φυλακίου εντός της περιοχής των Στροβιλιών. Αναφέρει επίσης ότι η κατασκευή, από μπετόν, γίνεται νοτίως του οικισμού προς τις Βρετανικές Βάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ