Η PwC Κύπρου παρουσίασε το πρόγραμμα «New World, New Skills»

Η PwC Κύπρου παρουσίασε το πρόγραμμα «New World, New Skills»

 


Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

 

To πρόγραμμα «New World, New Skills» παρουσίασε η PwC Κύπρου σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα.  Το πρόγραμμα αποτελεί δέσμευση του παγκόσμιου δικτύου της PwC για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης αναντιστοιχίας μεταξύ των υφιστάμενων δεξιοτήτων και αυτών που απαιτούνται στον ψηφιακό κόσμο.

Σε τοπικό επίπεδο, η PwC Κύπρου δεσμεύεται να επενδύσει στα επόμενα 4 χρόνια  €2 εκ. σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διάχυση της ψηφιακής γνώσης και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων που θεωρούνται απαραίτητες στην ψηφιακή εποχή.

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC, Ευγένιος Ευγενίου, το πρόγραμμα εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς: Στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων της PwC, στη στήριξη των πελατών του οργανισμού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που επιφέρουν οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και η αυτοματοποίηση και στη συνεργασία με διάφορους φορείς για τη στήριξη ποικίλων κοινωνικών ομάδων, ώστε να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην ψηφιακή εποχή. Στο πλαίσιο αυτό, η PwC Κύπρου ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου η οποία θα επικεντρωθεί στη διοργάνωση και στην προώθηση δράσεων ενημέρωσης της νεολαίας για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, κατάρτισης, απασχόλησης, διαχείρισης σταδιοδρομίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι πιο πάνω δράσεις της PwC αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «New World, New Skills» του διεθνές δικτύου του οργανισμού. Μέσα από αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία η PwC επενδύει στον εμπλουτισμό των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των περισσότερων από 276.000 ανθρώπων της σε όλο τον κόσμο.  Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αναμένεται να επενδυθούν από το παγκόσμιο δίκτυο της PwC τρία δισεκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων της αλλά και για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με απώτερο στόχο την καλύτερη υποστήριξη των πελατών και των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται ο οργανισμός.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευγενίου ανέφερε ότι η τεχνολογία θα διαμορφώσει το μέλλον μας. Η ικανότητα να προσαρμοζόμαστε ενώ μετεξελίσσεται η τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ και η ψηφιοποίηση θα επηρεάσει σημαντικά την κοινωνική και οικονομική μας ευημερία. «Το χάσμα των δεξιοτήτων αποτελεί μια πρόκληση, η οποία αγγίζει την ίδια την ουσία του σκοπού της PwC για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην κοινωνία και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Στην PwC ιεραρχούμε την αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων μας ως προτεραιότητά μας και συνεργαζόμαστε με φορείς και ιδρύματα ούτως ώστε να προσεγγίσουμε ανθρώπους οι οποίοι, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα είχαν πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες».

Ο κ. Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου δήλωσε ότι «Η τεχνολογική επανάσταση μετασχηματίζει τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας. Η παροχή ευκαιριών στους νέους μας για να αναπτύξουν τις δεξιότητες που έχει ανάγκη ο σύγχρονος και γεμάτος προκλήσεις κόσμος είναι για μας προτεραιότητα. Είναι γι’ αυτό που καλωσορίζουμε με χαρά τη συνεργασία του ΟΝΕΚ με την PwC. Μια συνεργασία που δίνει στους νέους καινούργιες δυνατότητες για να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους έτσι ώστε να διανύσουν με επιτυχία τη δική τους διαδρομή στην ψηφιακή εποχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος «New World, New Skills» στα κυπριακά ΜΜΕ, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να συμμετέχουν και οι ίδιοι ζωντανά σε πρόβα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, την οποία στηρίζει η PwC σταθερά τα τελευταία 4 χρόνια, με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση της  μουσικής παιδείας της χώρας μας.

Tags: pwc