Η Σαουδική Αραβία άνοιξε τις πόρτες της σε ξένους τουρίστες μέσω της e-visa

Η Σαουδική Αραβία άνοιξε τις πόρτες της σε ξένους τουρίστες μέσω της e-visa

 


Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Λευκωσία παρέθεσε διάσκεψη Tύπου στο ξενοδοχείο στην παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου.

Στη διάσκεψη Tύπου παρουσιάστηκαν οι πέντε περιοχές παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία και τον εύκολο πιά τρόπο να βρεθείς κοντά τους μέσω της e- visa όπου μπορεί κάποιος να αιτηθεί ηλεκτρονικά ή και ακόμα κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο κ. Περδίος ήταν ο πρώτος κύπριος που του παραχωρήθηκε e-visa για τη Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία άνοιξε τις πόρτες της στους Κύπριους τουρίστες και σε άλλες 48 εθνικότητες  μέσω της ηλεκτρονικής visa και είναι έτοιμη να παρουσιάσει τους πολλούς θησαυρούς και ιστορικά μνημεία στους επισκέπτες.

Οι Σαουδαραβικές περιοχές ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν τις ακόλουθες πέντε περιοχές της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO:

  • Madain Saleh στην Al-Ula, τον μεγαλύτερο διατηρημένο χώρο του πολιτισμού των Nabataeans νότια της Πέτρας στην Ιορδανία.
  • Την Περιφέρεια Al-Turaif στην Ad-Diriyah, την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους της Σαουδικής Αραβίας.
  • Την ιστορική Τζέντα, την Πύλη της Μέκκας, που χαρακτηρίζεται από μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική παράδοση.
  • Ροκ Τέχνη στην περιοχή Hail, που δείχνει επιγραφές ανθρώπινων και ζωικών στοιχείων 10,000 ετών.
  • Η μεγαλύτερη όαση στον κόσμο, Al-Ahsa

Η Σαουδική Αραβία φιλοξενεί 13 περιφέρειες, κάθε μια με ξεχωριστή πολιτιστική παράδοση όπως επίσης την άνθηση του σύγχρονου πολιτισμού. Επίσης διαθέτει εκπληκτικά τοπία, όπως τα καταπράσινα βουνά της Ασίρ, τα κρυστάλλινα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, τις χιονισμένες πεδιάδες του Tabuk και τις μεταβαλλόμενες άμμους της Empty Quarter.

Περισσότεροι νέοι τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται υπό κατασκευή, όπως η φουτουριστική πόλη Neom, η πόλη με την ατελείωτη ψυχαγωγία Qiddiya κοντά στο Ριάντ και μια σειρά από πολυτελείς προορισμούς στην Ερυθρά Θάλασσα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο https://www.visitsaudi.com/en/

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ