Η τεχνολογία σύμμαχος στην εκτροφή σαλιγκαριών

Η τεχνολογία σύμμαχος στην εκτροφή σαλιγκαριών


Η NEDECO Electronics Ltd σε συνεργασία με τη Vodafone Innovus προσφέρουν την καινοτόμο υπηρεσία IoT Cooler Control

Τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την εκτροφή σαλιγκαριών αλλάζει η NEDECO Electronics Ltd, προσφέροντας την καινοτόμο υπηρεσία IoT Cooler Control. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη συνδρομητική υπηρεσία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε εταιρείες που διατηρούν προϊόντα σε ψυγεία ή θέλουν να ρυθμίζουν από οποιοδήποτε σημείο τη θερμοκρασία και την υγρασία σε δωμάτια ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο.

Η υπηρεσία αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί, μεταξύ άλλων, και σε φάρμες εκτροφής σαλιγκαριών στην Κύπρο. Τα σαλιγκάρια χρειάζονται υψηλά ποσοστά υγρασίας για να εκτραφούν, κάτι το οποίο πετυχαίνουν οι εκτροφείς ραντίζοντας με νερό τη φάρμα τους. Χρησιμοποιώντας τη λύση IoT Cooler Control, οι εκτροφείς μπορούν να παρακολουθούν απ’ όπου κι αν βρίσκονται και σε πραγματικό χρόνο τα ποσοστά υγρασίας στη φάρμα, τα οποία πρέπει να παραμένουν υψηλά.

Αναφερόμενος στην τεχνολογική λύση που προσφέρει η NEDECO Electronics Ltd σε συνεργασία με τη Vodafone Innovus, θυγατρική εταιρεία της Vodafone Ελλάδας, ο σύμβουλος τεχνολογικών λύσεων της NEDECO Electronics Ltd, Πέτρος Καλλένος, τόνισε ότι «η εν λόγω υπηρεσία επιτρέπει σε μια επιχείρηση να ελέγχει τη λειτουργία των ψυγείων της ή τη θερμοκρασία σε διάφορους χώρους της, καθώς και να ενημερώνεται για τυχόν βλάβες. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει την ασφάλεια των εμπορευμάτων της, βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων της και αυξάνει τις πωλήσεις της».

Ένα από τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας IoT Cooler Control είναι το γεγονός ότι ο εξοπλισμός που απαιτείται να εγκατασταθεί είναι πολύ οικονομικός, εξασφαλίζοντας έτσι τη χαμηλότερη δυνατή επένδυση για την εταιρεία, αλλά και μέγιστη ευελιξία, αφού η υπηρεσία διαμορφώνεται και επεκτείνεται με νέα χαρακτηριστικά, ανάλογα με τις ανάγκες.

Η υπηρεσία IoT Cooler Control περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες υποδομές και εξοπλισμό τηλεμετρίας που εγκαθίσταται εκεί όπου χρειάζεται και μέσω του ασύρματου δικτύου μετάδοσης δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας στέλνει δεδομένα στην κεντρική πλατφόρμα της υπηρεσίας, στην οποία οι χρήστες έχουν πρόσβαση μέσω ενός απλού web browser και ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ή από μία smart συσκευή.

Η κεντρική πλατφόρμα της υπηρεσίας IoT Cooler Control παρέχεται από τη Vodafone Innovus και φιλοξενείται σε υψηλής διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας εξοπλισμό IT στο datacenter της Vodafone Ελλάδας στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη παροχή της υπηρεσίας σε συνεχή βάση και πολλαπλές απευθείας συνδέσεις υψηλής ταχύτητας με τα δίκτυα GPRS και Internet.

Η NEDECO Electronics Ltd αποτελεί αξιόπιστο πάροχο εξοπλισμού δικτύων και τηλεπικοινωνιών για δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κύπρο και πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα παροχής έξυπνων τεχνολογικών λύσεων. Συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με την Αστυνομία Κύπρου, την Εθνική Φρουρά, την KPMG Cyprus, τη Unicars, τα Αρτοποιεία Ζορπάς και με πολλές άλλες μικρομεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η Vodafone Innovus είναι ένας πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων ΙοΤ που ιδρύθηκε το 2004 στην Αθήνα και αποτελεί 100% θυγατρική εταιρία της Vodafone από το 2012. Με σταθερή προσήλωση στην καινοτομία και απασχολώντας ανθρώπινο δυναμικό κορυφαίου επιπέδου, η Vodafone Innovus σχεδιάζει, αναπτύσσει και εφαρμόζει στην Ελλάδα τις πιο προηγμένες λύσεις IoT και NB-IoT, απαντώντας στις πλέον απαιτητικές ανάγκες όλων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.