Η Βουλγαρία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ

Η Βουλγαρία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ


Την πλήρη υποστήριξη της Βουλγαρίας προς την Κύπρο για το θέμα της αμφισβήτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της από την Τουρκία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Κύπρου στη Βουλγαρία Μάριου Κουντουρίδη, ανέφερε ότι η Κύπρος αποτελεί τον έκτο μεγαλύτερο επενδυτή στη Βουλγαρία, καθώς και στη πολυπληθή βουλγαρική κοινότητα που διαμένει στην Κύπρο.

Ο Ρούμεν Ράντεφ ανέφερε επίσης ότι η Βουλγαρία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο στο θέμα αμφισβήτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της από την Τουρκία, ενώ ευχήθηκε όπως σύντομα επέλθει λύση στο Κυπριακό και επανάλαβε την ισχυρή του επιθυμία όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκεφθεί τη χώρα το συντομότερο δυνατό.

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Βουλγαρία Μάριος Κουντουρίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας και ανέφερε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του είναι η προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας μέσω διαφόρων εκδηλώσεων. Ο κ. Κουντουρίδης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας για τη διαχρονική και σταθερή θέση της Βουλγαρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Πηγή: energypress.gr