Ηλεκτρονικά οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά με κόστος €55

Ηλεκτρονικά οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά με κόστος €55

 


Με κόστος €55 και μόνο ηλεκτρονικά θα γίνονται οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Παρακαλείται το κοινό, όπως ενημερωθεί σχετικά από την ιστοσελίδα http://www.moec.gov.cy/epimorfotika/

Αναφέρεται ότι τα Επιμορφωτικά Κέντρα «αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων  και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω. Λόγω της ποιότητας της εργασίας, της ποικιλίας των θεμάτων και των χαμηλών διδάκτρων, το πρόγραμμα έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από το πλατύ κοινό της Κύπρου. Περισσότερα από 25000 άτομα ετησίως συμμετέχουν στα προγράμματα των Επιμορφωτικών Κέντρων».

Τα μαθήματα, προστίθεται, «προσφέρονται σε 24 συναντήσεις τον χρόνο,  μια συνάντηση  τη βδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών».

Διευκρινίζεται ότι «κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί συμπληρώνοντας ξεχωριστή δήλωση για κάθε θέμα. Κέντρα Επιμόρφωσης Ενηλίκων λειτουργούν τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε  κτήρια των σχολείων ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε άλλους κατάλληλους χώρους».

Αναφορικά με τα δίδακτρα, αναφέρεται ότι «μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, από τη  σχολική χρονιά 2017-2018 καθορίζονται  στα €55 τόσο για την  πόλη  όσο και για την  ύπαιθρο, για όλα τα θέματα».

Παράλληλα, όσοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο και γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1952 θα πληρώνουν τα μισά δίδακτρα €27,50.  Σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στα €27,50 ευρώ και για τα άτομα που γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1952 στα €13,75, προστίθεται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα πραγματοποιούνται από τις 4  Σεπτεμβρίου μέχρι και τις  9 Οκτωβρίου 2017».

Τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν  γύρω στα μέσα Οκτωβρίου 2017.

Oι δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

Ενημερώνεται επίσης το κοινό ότι «το βιβλιαράκι  με το θεματολόγιο και το ωρολόγιο πρόγραμμα των Επιμορφωτικών Κέντρων, για τη σχολική χρονιά 2017-18,  δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή».

Το πρόγραμμα, όπως και όλες οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται  μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ