Ισπανία: Εξετάζει καραντίνα σε επισκέπτες από τη Βρετανία

Ισπανία: Εξετάζει καραντίνα σε επισκέπτες από τη Βρετανία


Το ενδεχόμενο της καραντίνας στους επισκέπτες από τη Βρετανία σκέπτεται η Ισπανία, όταν θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της την Κυριακή, δήλωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια.

Η Ισπανίδα υπουργός, μιλώντας στο BBC, εξήγησε ότι ο λόγος που εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό είναι διότι και η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέτει σε καραντίνα για 14 μέρες όλους όσους φθάνουν στη Βρετανία, ακόμη και τους Βρετανούς υπηκόους.

«Θα είμαστε σε διάλογο με τη Βρετανία για να δούμε αν προχωρήσουμε ή όχι σε μια αντίστοιχη κίνηση, καθώς έχουν διαφορετικά μέτρα από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε.

Βρετανία και Ισπανία είναι δύο από τις πιο πληγείσες χώρες από την πανδημία στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, Μαρία Ρέγιες Μαρότο δήλωσε ότι η χώρα ελπίζει να καλωσορίσει τους Βρετανούς επισκέπτες, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια από τις βρετανικές αρχές.

Η Ισπανία σχεδίαζε να ανοίξει ξανά τα σύνορά της την 1η Ιουλίου. Την Κυριακή ωστόσο, ο Ισπανόα πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα ανοίξει τα σύνορά της 10 ημέρες νωρίτερα στις χώρες της Ε.Ε. και της ζώνης Σένγκεν και ότι η καραντίνα των 14 ημερών θα λήξει επίσης στις 21 Ιουνίου.

Ο τουρισμός συμβάλλει περίπου στο 12% της οικονομίας της Ισπανίας και περισσότεροι από ένας στους οκτώ εργαζομένους απασχολούνται στον τομέα αυτόν, καθιστώντας απαραίτητο για τη χώρα να προσπαθήσει και να διασώσει ένα μέρος της θερινής περιόδου διακοπών.

 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian