Ισραήλ: Τα κόμματα της αριστεράς συμμαχούν για να αντιταχθούν στον Νετανιάχου

Ισραήλ: Τα κόμματα της αριστεράς συμμαχούν για να αντιταχθούν στον Νετανιάχου


Ο Αμίρ Πέρετς, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος-Γκεσέρ, και ο επικεφαλής του Μερέτς, ο Νίτσαν Χόροβιτς, θα παρουσιάσουν ένα κοινό ψηφοδέλτιο με την ονομασία «EMET» (αλήθεια) στις επόμενες εκλογές, γνωστοποίησαν οι δύο σχηματισμοί με κοινή ανακοίνωσή τους.

«Οι Περέτς και Χόροβιτς σκοπεύουν να υπογραμμίσουν το ενωτικό μήνυημα και την ελπίδα για πολιτική αλλαγή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ισραηλινή πολιτική σκηνή βρίσκεται σε αναβρασμό πριν από τις νέες βουλευτικές εκλογές, τις τρίτες μέσα σ’ έναν χρόνο, οι οποίες προκηρύχθηκαν μετά την αποτυχία του Νετανιάχου και του κεντρώου αντιπάλου του, του Μπένι Γκαντς, να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η αριστερή αντιπολίτευση επιδιώκει να ενωθεί για να εμποδίσει το Λικούντ του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2009 και κατηγορείται για διαφθορά σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις, να κερδίσει τις εκλογές του Μαρτίου.

Το Εργατικό Κόμμα και το Μερέτς, τα οποία κέρδισαν αντιστοίχως 6 και 5 έδρες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, επιδιώκουν να ενωθούν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο ώστε να αποφύγουν απώλειες ψήφων σε περίπτωση που δεν φθάσουν το εκλογικό όριο, που είναι το 3,25% του συνόλου των ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ