Κάσος – Ένα νησί για εναλλακτικό τουρισμό

Κάσος – Ένα νησί για εναλλακτικό τουρισμό

 


Την Κάσο επισκέφθηκε ο έλληνας υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, με την ευκαιρία της ανακάλυψης σημαντικών εναλίων αρχαιολογικών ευρημάτων από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και έπειτα από συνεργασία που είχε με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα.

Το κλιμάκιο αποτελείται από περίπου είκοσι άτομα, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό, καθώς και εθελοντές και πραγματοποιούν υποβρύχιες ανασκαφές σε ενιάλια περιοχή της Κάσου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο νησί ο κ. Κόνσολας συμμετείχε στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Κάσου, με φορείς και πολίτες του νησιού. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το νησί, όπως θέματα υποδομών, υγείας, συγκοινωνιών, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν.

Ο υφπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η Κάσος πρέπει να διαμορφώσει το δικό της πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό. Αναφέρθηκε στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, που μπορεί να αποτελέσει προνομιακό πεδίο για την Κάσο, αλλά και στο νέο αναπτυξιακό νόμο που αίρει όλα τα εμπόδια για την υλοποίηση επενδυτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι πολίτες έθεσαν, από την πλευρά τους, στον κ. Κόνσολα τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του νησιού, αφού, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα η σχολική περίοδος, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης εντάθηκαν μετά την κατάργηση, από την προηγούμενη κυβέρνηση, της διπλής μοριοδότησης για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά. Προανήγγειλε, μάλιστα, παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε μικρά νησιά.

Η Κάσος είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων κάπου ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο. Καθώς πλησιάζετε με το καράβι, σας δίνει την εντύπωση ενός άγριου και γκρίζου όγκου που ορθώνεται καταμεσής του πελάγου. Και είναι ένας μεγάλος όγκος με έκταση 66 τετρ. χλμ. και ακτογραμμή 59 χλμ.

Μόλις το καράβι προσεγγίσει, η εντύπωση αλλάζει και το τοπίο «γλυκαίνει». Κατεβαίνετε στο Φρυ, που είναι το λιμάνι και η πρωτεύουσα της Κάσου. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ