Κάτοικοι Ζυγίου απέτρεψαν εργασίες για το Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών

Κάτοικοι Ζυγίου απέτρεψαν εργασίες για το Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών

 


Κάτοικοι Ζυγίου και της γύρω περιοχής, απέτρεψαν σήμερα το πρωί εργάτες του Τμήματος Δημοσίων Εργων να προβούν σε καταγραφή των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο «Χαρίλαου Μιχαήλ» το οποίο θα στεγάσει το Κέντρο Φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών πολιτικών προσφύγων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα γύρω στις εννέα το πρωί, τεχνικοί – υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Εργων μετέβησαν στο πρώην στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς με στόχο να καταγράψουν τις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις και να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ορισμένα από τα κτίρια.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Εργων έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της Κοινότητας Ζυγίου οι οποίοι μετέβησαν στο χώρο και άρχισαν να λογομαχούν μαζί τους.

Γύρω στους 40 – 50 κάτοικοι Ζυγίου και της γύρω περιοχής συγκεντρώθηκαν τελικά στο πρώην στρατόπεδο ενώ άλλοι κάτοικοι μαζεύτηκαν έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό, όπου μετέβησαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Εργων.

Μετά την εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε όπως οι υπάλληλοι του Τμήματος σταματήσουν την εργασία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει και να φύγουν από το χώρο.

Περίπου 15 αστυνομικοί του Σταθμού Ζυγίου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας μετέβησαν έξω από το στρατόπεδο και κατάφεραν τελικά να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Γύρω στις 10.30 οι κάτοικοι έφυγαν από την περιοχή, ωστόσο άφησαν έξω από την πύλη του πρώην στρατοπέδου ένα διπλοκάμπινο αυτοκίνητο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου, με στόχο να αποτρέψουν την είσοδο σε οποιονδήποτε.

Στο χώρο μετέβη και αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ υπό τον εκπρόσωπο Τύπου Γεάδη Γεάδη, ο οποίος συνομίλησε τόσο με τους κατοίκους Ζυγίου όσο και με τους υπαλλήλους του Τμήματος Δημοσίων Εργων.

Για λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι ο κόσμος βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο, η Αστυνομία έκλεισε από τις 09.30 και για μια περίπου ώρα, κομμάτι του δρόμου από την είσοδο της Κοινότητας μέχρι και 100 μέτρα μετά τον Αστυνομικό Σταθμό.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με την Κοινοτάρχη Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ η οποία δεν απάντησε στις κλήσεις μας ενώ από το Κοινοτικό Συμβούλιο μας αναφέρθηκε ότι απουσίαζε από το πρωί.

Η κα. Μιχαήλ απέστειλε στους δημοσιογράφους μήνυμα ότι θα εκδώσει αύριο δελτίο Τύπου για τα γεγονότα.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ