Και επίσημα στους αιθέρες η Cyprus Airways

Και επίσημα στους αιθέρες η Cyprus Airways

Η Cyprus Airways ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και επίσημα την πρώτη φάση της λειτουργίας της με την πτήση CY1011, προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πούλκοβο στην Αγία Πετρούπολη.

Κατά την επιστροφή του αεροσκάφους Airbus A319 της εταιρείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας την επόμενη μέρα, τηρήθηκε το έθιμο υποδοχής νέων αερογραμμών με τη δημιουργία υδάτινης αψίδας.

Ο Γιώργος Μαυρόκωστας, Chief Operations Officer της Cyprus Airways δήλωσε «Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για τον τοπικό τομέα των αερομεταφορών αλλά και ολόκληρη την Κύπρο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Cyprus Airways βρίσκεται στους αιθέρες και ευχαριστούμε πολύ το κοινό για τη μεγάλη στήριξη, αφού από τη μέρα που ανακοινώσαμε την έναρξή της λειτουργίας μας, η ανταπόκριση ήταν πολύ θερμή και μπορώ να πω συγκινητική. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προσφέρουμε στους πελάτες μας ξεκούραστες και ευχάριστες πτήσεις.»

Η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports δήλωσε «Καλωσορίζουμε την έναρξη πτήσεων από την Cyprus Airways και την πρώτη πτήση από την Αγία Πετρούπολη. Προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με την αερογραμμή και στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για διεύρυνση και ανάπτυξη της συνδεσιμότητας της χώρας.»

Σε δεύτερη φάση, η Cyprus Airways, θα ανακοινώσει μέσα στους επόμενους μήνες, ένα αναθεωρημένο και διευρυμένο πτητικό πλάνο που θα μπει σε εφαρμογή το Μάρτιο του 2018.

Αεροπορικά εισιτήρια με τη Cyprus Airways είναι τώρα διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της αερογραμμής www.cyprusairways.com ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας (από Κύπρο (χωρίς χρέωση): 8000 8111 ή από Εξωτερικό: +357 24 00 00 53).

Τον Ιούλιο του 2016, η εταιρεία Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε μετά από διαγωνισμό τα δικαιώματα δεκαετούς χρήσης της εμπορικής επωνυμίας Cyprus Airways. Το πρώτο αεροσκάφος της Cyprus Airways έφθασε στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου 2016 και φέρει τα νέα χρώματα της εταιρείας. Το Μάρτιο του 2017, η εταιρεία ολοκλήρωσε το στάδιο αδειοδότησης με την απόκτηση του πιστοποιητικού αερομεταφορέα από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας Κύπρου και των εμπορικών δικαιωμάτων πτήσεων από την Αρχή Έκδοσης Αδειών για Αεροπορικές Μεταφορές. Η Cyprus Airways θα έχει ως βάση τη Λάρνακα, ενώ το πλάνο για την έναρξη των εργασιών θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2017 με 5 προορισμούς και η δεύτερη φάση τον Μάρτιο του 2018 με ένα διευρυμένο πτητικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί το Φθινόπωρο του 2017.