ΚΕΑΝ: Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες για μια πράσινη Κύπρο

ΚΕΑΝ: Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες για μια πράσινη Κύπρο

 

Δέσμευση από τον Όμιλο ΚΕΑΝ για ετήσια δενδροφύτευση ύψους 20000ευρώ και συντήρηση δασικού πρασίνου στην Κύπρο

 

Η ΚΕΑΝ επιδιώκοντας τη συνεχή και δραστική μείωση του βιομηχανικού της αποτυπώματος στο περιβάλλον, συμβάλει στο πρόγραμμα Πρωτοβουλία «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», ενστερνιζόμενη το όραμα για επέκταση του δασικού πρασίνου στην Κύπρο. Για το 2020, η ΚΕΑΝ έχει δεσμευτεί να καλύψει το ποσό των €20,000 που αντιστοιχούν στα έξοδα δενδροφύτευσης και συντήρησης 1,000 δέντρων για 3 χρόνια. Παράλληλα, έχει συμβάλλει οικονομικά στη δημιουργία και τοποθέτηση 100 φωλιών, ύψους €5000, για τους φτερωτούς φύλακες των δασών μας στην Κύπρο, τα ανθρωποπούλια, που βοηθούν με την παρουσία και την αναπαραγωγή τους, στην προστασία των δέντρων και ειδικότερα της κυπριακής Χαρουπιάς από τα τρωκτικά.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Μάριος Κασάπης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΚΕΑΝ:   «Ο στόχος μας για την εκμηδένιση του βιομηχανικού αποτυπώματος μας στο περιβάλλον αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για ένα “πράσινο μέλλον” για την Κύπρο. Εκτός από οικονομική ενίσχυση στο συγκεκριμένο σχέδιο με σκοπό ανανέωσης κάθε χρόνο μέχρι την εξάλειψη του βιομηχανικού μας αποτυπώματος, σχεδιάζουμε τη λειτουργία και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας με περιβαλλοντική ευθύνη και εφαρμόζουμε πρακτικές με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελεί κύρια έγνοια μας και σημαντικό πυλώνα της συνολικής μας στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης. Ως γνήσια κυπριακή εταιρεία, νιώθουμε πως είναι ευθύνη μας να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντός, τη διατήρηση του φυσικού πλούτου καθώς και την εξάπλωση του δασικού πρασίνου στην Κύπρο.»

Η ΚΕΑΝ συμμετέχει σε αυτή την Πρωτοβουλία «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», εντάσσοντάς την στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, όπου για χρόνια, μέσω των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει και υποστηρίζει, προάγει αποφασιστικά το ευ ζην της κυπριακής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα Πρωτοβουλία «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» έχει αναπτυχθεί από τους Επίτροπους Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, το Τμήμα Δασών, την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, και το Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου, με στόχο την αξιοποίηση της έντονης διάθεσης για εθελοντική εργασία και/ή οικονομική στήριξη για την αποκατάσταση υποβαθμισμένων περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές καθώς και τη διατήρηση του πρασίνου στην Κύπρο.

 

Η KEAN Soft Drinks Ltd ιδρύθηκε το 1949 από τον χημικό Τάκη Χριστοδούλου, με σκοπό την παραγωγή χυμών από κυπριακά εσπεριδοειδή και ήταν η πρώτη εταιρεία, το 1981, που παρήγαγε χυμούς σε συσκευασίες TetraPak στην Κύπρο. Σήμερα, με τεράστιο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, η KEAN δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια η ΚΕΑΝ προχώρησε στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον Όμιλο της μέσω της KEAN Trading Division και μέσω των θυγατρικών εταιρειών της KEAN Food Link Ltd και της KFL Logistics Ltd. Μέσω αυτών παρέχονται στο λιανικό εμπόριο και στον τομέα HORECA της κυπριακής αγοράς κατηγορίες προϊόντων ξηράς αποθήκευσης, συντήρησης και κατάψυξης. Προσφέρονται σειρές προϊόντων από μάρκες όπως HEINZ, KRAFT, AMOY, HP, Vitalia, παγωτά και γιαούρτια ΚΡΙ ΚΡΙ, αλλαντικά KRISTI, χυμοί PRIMA, προϊόντα ψαριού VICI και μια τεράστια γκάμα άλλων προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.kean.com.cy