Κεντρικός ομιλητής στην Ολομέλεια της Συνέλευσης της ΚΣΣΕ o Μακρόν

Κεντρικός ομιλητής στην Ολομέλεια της Συνέλευσης της ΚΣΣΕ o Μακρόν


Κεντρικός ομιλητής, στην επικείμενη (30 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2019) Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα είναι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια μιας Συνόδου που σηματοδοτεί την 70ή επέτειο του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα γίνει παρουσία παλαιών Προέδρων της Συνέλευσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος θ’ απαντήσει και σε ερωτήσεις, που θα υποβληθούν από τους βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης.

Μια μέρα νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Amélie de Montchalin θα παρουσιάσει ανακοίνωση της Επιτροπής Υπουργών.

Κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συνεδρίασης , η Συνέλευση θα επικεντρωθεί ειδικότερα στην προστασία των καταγγελλόντων, στα κοινά πρότυπα για τα θεσμικά όργανα του διαμεσολαβητή και στην προστασία των θυμάτων της τρομοκρατίας.

Η Συνέλευση θα συζητήσει επίσης, για τους Τάταρους της Κριμαίας, τους πρόσφυγες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και την εργατική μετανάστευση στην Ανατολική Ευρώπη καθώς και για την μαιευτική και γυναικολογική βία.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη η συζήτηση για Εκθέσεις σχετικά με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη Δημοκρατία της Μολδαβίας και τον διάλογο μετά την παρακολούθηση με τη Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ