Κομισιόν: Eσωτερική υπόθεση του ΗΒ αν θα κλείσει το κοινοβούλιό του

Κομισιόν: Eσωτερική υπόθεση του ΗΒ αν θα κλείσει το κοινοβούλιό του


Την πρόθεση της Κομισιόν να ακούσει «τι έχει να πει η βρετανική ομάδα», και να «συζητήσει εποικοδομητικά» με τους απεσταλμένους του Λονδίνου, αν οι προτάσεις τους είναι στο πνεύμα της Συμφωνίας Αποχώρησης (η οποία δεν είναι ανοικτή σε επαναδιαπραγμάτευση), εξέφρασε σήμερα η επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση του Τζόνσον να κλείσει το κοινοβούλιο, η κ. Αντρέεβα ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί εσωτερική υπόθεση την οποία δεν σκοπεύει να σχολιάσει, ούτε όμως και να προβεί σε εικασίες ως προς το τι σημαίνει.

Ανακοίνωσε ότι ο απεσταλμένος του Μπόρις Τζόνσον, Ντέιβιντ Φροστ θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με την επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κάρλα Αλμπερόλα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, η επικεφαλής εκπρόσωπος τόνισε ότι οι συζητήσεις θα είναι τεχνικές και καθώς συνεχίζονται η Κομισιόν δεν θα τις σχολιάσει.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι η ημερομηνία της αποχώρησης παραμένει, η Κομισιόν επιθυμεί η έξοδο να συνοδεύεται από τη Συμφωνία Αποχώρησης και όσο πιο σύντομα αυτή υιοθετηθεί από τους Βρετανούς τόσο το καλύτερο.