Κομισιόν: Ζήτησε απαντήσεις από το Facebook για το Libra

Κομισιόν: Ζήτησε απαντήσεις από το Facebook για το Libra


Ερωτήματα στο Facebook απηύθυναν οι Βρυξέλλες, όσον αφορά τους δυνητικούς οικονομικούς κινδύνους που θέτει το κρυπτονόμισμα Libra, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τη ρύθμιση για τα ψηφιακά νομίσματα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από το Facebook και τη Libra Association να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτημάτων για την οικονομική σταθερότητα, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τους κινδύνους για τα προσωπικά δεδομένα που θα μπορούσαν να προκύψουν από το Libra.

To ερωτηματολόγιο της Κομισιόν, που στάλθηκε την περασμένη εβδομάδα και έχει έρθει σε γνώση των FT, είναι μέρος μίας προσπάθειας του Βάλντις Ντομπρόβσκις, που είναι ο αρμόδιος επίτροπος για την οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, να αποφασίσει πώς τα πρότζεκτ σαν το Libra πρέπει να ρυθμιστούν στην ΕΕ, εάν χρειαστεί νέα νομοθεσία και αν στο προτεινόμενο ψηφιακό νόμισμα του δικτύου πρέπει να επιτραπεί η κυκλοφορία στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η PayPal έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από το σχέδιο του Facebook να δημιουργήσει παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα.

Με δήλωσή της, σημείωσε ότι «πήρε την απόφαση να απέχει από περαιτέρω συμμετοχή στη Libra Association και να συνεχίσει να εστιάζει στην υφιστάμενη αποστολή της και στις επιχειρηματικές της προτεραιότητες καθώς προσπαθεί να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για πληθυσμούς που υποεξυπηρετούνται».

Πηγή: euro2day