Κορυφαίες τριμηνιαίες πωλήσεις για την Kia στην Ευρώπη καθώς τα νέα μοντέλα φθάνουν στις αντιπροσωπείες!

Κορυφαίες τριμηνιαίες πωλήσεις για την Kia στην Ευρώπη καθώς τα νέα μοντέλα φθάνουν στις αντιπροσωπείες!


Το καλύτερο τρίμηνο στην Ευρώπη εντός του 2019 σημείωσε η Kia με τις πωλήσεις του νέου μοντέλου Ceed να αυξάνονται κατά 29% ενώ το νέο ProCeed αποδεικνύεται περισσότερο από πέντε φορές πιο δημοφιλές από τον προκάτοχό του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η Kia Motors με 132.174 μονάδες έχει πετύχει αύξηση πωλήσεων κατά 0,6% και ξεπερνώντας την ευρύτερη Ευρωπαϊκή αγορά, το μερίδιο αγοράς της Kia το τρίμηνο αυτό αυξήθηκε στο 3,2%, από 3,1% την ίδια περίοδο το 2018.

Ο κ. Emilio Herrera, Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Europe, σχολιάζει: «Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις της Kia αυτό το τρίμηνο ήταν ισχυρότερες από ποτέ, ενισχύθηκαν ιδιαίτερα από την αναζωογονητική οικογένεια μοντέλων Ceed, η οποία επεκτάθηκε αυτό το τρίμηνο με την άφιξη του νέου, πεντάθυρου ProCeed τύπου ‘shooting brake’. Το ProCeed παρουσίασε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς οι πωλήσεις μόνο τον Μάρτιο αντιστοιχούσαν στις συνολικές πωλήσεις του προηγούμενου τριετούς pro_cee’d.

Ο Herrera προσθέτει: «Οι οι επόμενοι μήνες θα μας βρουν να εισαγάγουμε και άλλα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου crossover Ceed αργότερα φέτος. Με τη συνεχή επέκταση και ανανέωση του χαρτοφυλακίου μοντέλων μας, βρισκόμαστε σε μια ισχυρή θέση για να εξασφαλίσουμε περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Το νέο ProCeed υπερκαλύπτει τον προκάτοχό του καθώς οι πωλήσεις του Ceed αυξάνονται.

Μετά την άφιξη της νέας σειράς Ceed πέρυσι, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2019 αυξήθηκαν 29% σε ετήσια βάση, από 19.000 σε 24.510 μονάδες. Το νέο πεντάθυρο ‘shooting brake’ Kia ProCeed ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, με 3.908 μονάδες που πωλήθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 – μια πενταπλάσια αύξηση (459,9%) σε σχέση με τις πωλήσεις του προηγούμενου τριών θυρών pro_cee’d κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018. Μόνο τον Μάρτιο, οι πωλήσεις του νέου ProCeed ισοδυναμούσαν με τις πωλήσεις του προκάτοχού του στο σύνολο του έτους 2018.

Τα μοντέλα Ceed hatchback και Sportswagon παρουσίασαν κάθε χρόνο αύξηση πωλήσεων 12,0% και 13,5% αντίστοιχα. Ένα νέο crossover Ceed πρόκειται να ξεκινήσει αργότερα αυτό το έτος, ενισχύοντας περαιτέρω τη σειρά του δημοφιλούς μοντέλου.

Το Ceed παραμένει το δεύτερο best-selling μοντέλο της Kia πίσω από το συμπαγές compact SUV Sportage, το οποίο παρουσίασε πωλήσεις 32.354 μονάδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

 Οι ηλεκτροκίνητοι κινητήρες αυξάνουν το μερίδιό τους στις ευρωπαϊκές πωλήσεις της Kia.

Μέχρι στιγμής φέτος, ένα από τα οκτώ αυτοκίνητα της Kia που πωλούνται στην Ευρώπη παρουσίασε ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης, με την σειρά Kia να προσφέρει τώρα μια επιλογή ήπιων υβριδικών, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Συνολικά, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων αυξήθηκαν κατά περισσότερο από ένα τρίτο, από έτος σε έτος, σε 18.670 μονάδες.

Το πιο δημοφιλές ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Kia, το Niro, είδε τις τριμηνιαίες πωλήσεις να αυξάνονται 49,6% σε ετήσια βάση, με τις υβριδικές και τις plug-in υβριδικές παραλλαγές να πωλούν περισσότερο από ποτέ. Η Kia ανακοίνωσε πρόσφατα αρκετές αναβαθμίσεις στο Niro στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019.

Η Kia είδε επίσης την έντονη ζήτηση των πελατών της για τα δύο πιο πρόσφατα ηλεκτρικά οχήματα, το e-Soul και το e-Niro. Και τα δύο μοντέλα πωλούνται τώρα σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ άλλες αγορές θα ακολουθήσουν αργότερα φέτος. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν επίσης μετά από περισσότερες από 1.000 τριμηνιαίες πωλήσεις του Sportage EcoDynamics + ήπιας υβριδικής παραλλαγής.

Περαιτέρω ανάπτυξη για Stinger, Stonic και Picanto.

Η Kia παρουσίασε περαιτέρω ανάπτυξη στην κορυφή αλλά και στο κάτω μέρος της ευρωπαϊκής σειράς μοντέλων, με τις τριμηνιαίες πωλήσεις του αυτοκινήτου πόλης Picanto να αυξάνονται κατά 13,8%, ενώ οι πωλήσεις του σπορ sedan Stinger αυξήθηκαν 34,5%. Το Stonic compact crossover – ο τέταρτος καλύτερος πωλητής της Kia πίσω από τα Sportage, Ceed και Picanto – σημείωσε επίσης αύξηση 4,9% στους όγκους πωλήσεων, φθάνοντας τις 15.968 μονάδες.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα Kia στα showroom του επίσημου αντιπροσώπου: Loutsios Group και στην ιστοσελίδα www.kia.com.cy