Κυριακίδου και Wojciechowski στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα στο Βερολίνο

Κυριακίδου και Wojciechowski στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα στο Βερολίνο

 


Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Γεωργίας Janusz Wojciechowski θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα στο Βερολίνο στις 16 και 17 Ιανουαρίου.

Την Πέμπτη, η επίτροπος Κυριακίδου θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας κ. Jens Spahn. Η επίτροπος Κυριακίδου θα συμμετάσχει επίσης στην εκδήλωση υπογραφής της δήλωσης για 1 εκατομμύριο γονιδιώματα συνοδευόμενη από τον υπουργό Spahn και την υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας κ. Anja Karlichzek. Παράλληλα, ο επίτροπος Wojciechowski θα έχει συνάντηση με μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag).

Αργότερα, την ίδια ημέρα στις 16:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), οι επίτροποι θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου, η οποία θα μεταδίδεται από την EbS. Στη συνέχεια, ο επίτροπος Wojciechowski θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία κατά την εναρκτήρια τελετή της Πράσινης Εβδομάδας. Την Παρασκευή, και οι δύο επίτροποι θα επισκεφθούν το περίπτερο της ΕΕ με τίτλο «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» στην έκθεση. Ο επίτροπος Wojciechowski θα συμμετάσχει στην ομάδα υψηλού επιπέδου της ΕΕ με τίτλο «Το αναπτυξιακό δυναμικό του εμπορίου γεωργικών ειδών διατροφής: μια ευκαιρία αμοιβαίου οφέλους για την Αφρική, την ΕΕ και τον κόσμο». Εξάλλου, οι επίτροποι Κυριακίδου και Wojciechowski θα διοργανώσουν διάσκεψη με θέμα «Το μέλλον της παγκόσμιας παραγωγής χοιρινού κρέατος υπό την απειλή της αφρικανικής πανώλης των χοίρων». Στη συνέχεια, ο επίτροπος Wojciechowski θα εκφωνήσει ομιλία στη δεξίωση για τη βιολογική γεωργία.