Λευτέρης Χριστοφόρου: Τώρα, οφείλει η ΕΕ και η Ανθρωπότητα να γκρεμίσει το τείχος της τουρκικής κατοχής στη Κύπρο

Λευτέρης Χριστοφόρου: Τώρα, οφείλει η ΕΕ και η Ανθρωπότητα να γκρεμίσει το τείχος της τουρκικής κατοχής στη Κύπρο

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ε.Ε έχει και την Δύναμη αλλά είναι και η ώρα να κλιμακώσει τα μέτρα απέναντι στην Τουρκία και να την υποχρεώσει να εφαρμόσει τους κανόνες δικαίου και της αρχές της Ε.Ε.”

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση του θέματος για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στη Κυπριακή ΑΟΖ, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου τόνισε. “Κύριε πρόεδρε του Ευρωκοινοβουλίου, Εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο, στη καρδιά της Ευρώπης και της Δημοκρατίας, σήμερα, γιορτάσαμε όπως αξίζει την 30ην επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου και της απελευθέρωσης των λαών της Ευρώπης από τα τυραννικά καθεστώτα.

Την ίδια στιγμή όμως, κύριε Πρόεδρε, που γιορτάζουμε τη κατεδάφιση του τείχους της ντροπής στο Βερολίνο, ένα άλλο τείχος κτίζεται καθημερινά, εδώ και 45 χρόνια από τα κατοχικά στρατεύματα της Τουρκίας. Το μοναδικό τείχος που παραμένει σήμερα στην Ευρώπη, είναι το τείχος της τουρκικής κατοχής και οφείλει, τώρα, η Ε.Ε αλλά και η ανθρωπότητα, να σταθεί απέναντι και να αρχίσει να το γκρεμίζει.

Είναι πραγματικά προκλητικό το 2019 και αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα και ολόκληρη την Ευρώπη η Τουρκία να εισβάλει ανενόχλητη στην Συρία, η Τουρκία να εισβάλει ανενόχλητη στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και να παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα, σε χώρα μέλους της ΕΕ.

Η Τουρκία συνεχίζει προκλητικά και αδιαφορώντας για Αρχές, Αξίες, για Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, για αποφάσεις και ψηφίσματα του Ο.Η.Ε., να κατέχει Ευρωπαϊκό έδαφος, συνεχίζει να προκαλεί, να εκβιάζει, και να αυθαιρετεί και να μην σέβεται ούτε ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε κυριαρχικά δικαιώματα χωρών.

Πιστεύω ότι είναι ορθά τα μέτρα που ελήφθησαν από την Ε.Ε και είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε μέλος αυτής της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ε.Ε έχει και την Δύναμη αλλά είναι και η ώρα να κλιμακώσει τα μέτρα απέναντι στην Τουρκία και να την υποχρεώσει να εφαρμόσει τους κανόνες δικαίου και της αρχές της Ε.Ε.

Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια και αν πραγματικά το 1939 η ανθρωπότητα δεν πρόλαβε να εμποδίσει τον Χίτλερ από το αιματοκύλισμα πιστεύω ότι η ανθρωπότητα σήμερα μπορεί να σταματήσει την Τουρκία για να μην επαναληφθεί η ιστορία σε βάρος της Ε.Ε και της ανθρωπότητας”