Μαγιορκίνης: Μπορεί να φτάσουν τα 500 κρούσματα την ημέρα στην Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Μπορεί να φτάσουν τα 500 κρούσματα την ημέρα στην Ελλάδα


«Ηχηρή» προειδοποίηση πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς η εικόνα μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει δραματικά, απέστειλε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος τόνισε πως τα δεδομένα αλλάζουν εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου, καθώς από 10 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα φτάσαμε πολύ σύντομα στα 200.

«Είδαμε στις αρχές Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση -να το πω έτσι – μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων χθες Τετάρτη, ο καθηγητής τόνισε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πως θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα, ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους, καθώς σε εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Για τα σχολεία εξήγησε ότι η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους. «Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες», τόνισε.

 

Πηγή: insider.gr