Μακρόν και Λαγκάρντ πάνε Ελλάδα

Μακρόν και Λαγκάρντ πάνε Ελλάδα

 

Μήνας σημαντικών πολιτικών επισκέψεων θα είναι για την Αθήνα ο Σεπτέμβριος

Μήνας σημαντικών πολιτικών επισκέψεων θα είναι για την Αθήνα ο Σεπτέμβριος καθώς στις 7-8 του μήνα θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Στις 29 Σεπτεμβρίου επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Ελλάδα θα είναι η δεύτερη χώρα, μετά τη Γερμανία, την οποία επισκέπτεται ο Εμμανουέλ Μακρόν, ως Πρόεδρος της Γαλλίας γεγονός, που, όπως επισημαίνουν, κυβερνητικές πηγές είναι «μεγάλης πολιτικής, οικονομικής και συμβολικής σημασίας». Ο κ. Μακρόν, αναμένεται να έχει συζητήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό τόσο για το θέμα του ελληνικού χρέους όσο και την προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ θα είναι επίσημη προσκεκλημένη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και κατά την παραμονή της στην ελληνική πρωτεύουσα θα έχει συναντήσεις τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Διευθύντρια του ΔΝΤ θα συναντήσει επίσης και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Tags: greece, politics