Μαυρίδης: Θα μετανιώσουν όσοι θεωρούν τον Ερντογάν στρατηγικό εταίρο

Μαυρίδης: Θα μετανιώσουν όσοι θεωρούν τον Ερντογάν στρατηγικό εταίρο

 


«Η Λιβύη, η Συρία, το Αφρίν, η κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος, η Ανατολική Μεσόγειος όλα αυτά έχουν το ίδιο όνομα, Τουρκία, επεκτατισμός», υπογράμμισε ψες σε παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυριδης.

Η παρέμβαση του κ. Μαυρίδη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κοινή εξωτερική πολιτική και ασφάλεια στην παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοσέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα τόνισε τα εξής: «Πριν μερικά χρόνια, η διαμόρφωση κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας για την ΕΕ, θα ήταν μια υπέρ φιλόδοξη θεωρία. Σήμερα, αν η ΕΕ θέλει να διατηρήσει την οικονομική της σταθερότητα, την ευρωστία, αλλά και να διασφαλίσει το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, οι εξελίξεις και οι συνθήκες της παγκοσμιοποίησης το καθιστούν αναγκαίο. Ένα παράδειγμα αρκεί. Χωρίς ενεργειακή ασφάλεια είμαστε ευάλωτοι ως ΕΕ σε απειλές και εκβιασμούς, αλλά η ενέργεια προϋποθέτει προστασία και ασφάλεια από στρατιωτικές απειλές και τρομοκρατικές επιθέσεις».

Όπως σημείωσε ο κ. Μαυρίδης θα μετανιώσουν όσοι θεωρούν τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ως στρατηγικό εταίρο.