Με αμερικανική βοήθεια συνεχίζεται η άνοδος στις ευρωαγορές

Με αμερικανική βοήθεια συνεχίζεται η άνοδος στις ευρωαγορές


Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των ευρωαγορών με όπλο το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που συμφωνήθηκε στην Ουάσιγκτον και οδήγησε χθες σε μια «ιστορική» σε ότι αφορά τα κέρδη συνεδρίαση της Wall Street.

Την σκυτάλη είχαν προηγουμένως πάρει οι ασιατικές αγορές που επίσης πήραν βαθιές ανάσες μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων.

Χθες στις ΗΠΑ ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Μιτς Μακόνελ ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για το «ιστορικό» σχέδιο, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να ανακάμψει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. «Έπειτα από πολλές ημέρες έντονων συνομιλιών, η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, τόνισε.

Στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη άνω του 3% με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να ηγείται της κίνησης με κέρδη 4,4%. Δεν υπάρχει επιμέρους τομέας που να υποχωρεί. Στις επιμέρους χώρες, ο FTSE 100 ανεβαίνει 3,5% στις 5.636 μονάδες, ο DAX 3,2% στις 10.011 μονάδες, ο CAC 40 3,62% στις 4.385 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB 3,75% στις 17.562 μονάδες.

Σε ότι αφορά στη Wall Street τα futures που τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) παρέπεμπαν σε ένα σταθεροποιητικό άνοιγμα, γύρισαν θετικά και δίνουν σήμα για άνοδο άνω των 500 μονάδων ή 3%.

Πηγή: euro2day.gr