Μέχρι αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής στο “Youth Empowered”

Μέχρι αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής στο “Youth Empowered”

 


Διοργανώνεται από την Α/φοι Λανίτη και την Coca-Cola για δεύτερη φορά στην Κύπρο, από τις 5-7 Ιουνίου 2018

 

Περισσότεροι από 150 νέοι έχουν μέχρι στιγμής εγγραφεί στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Youth Empowered”, το οποίο διοργανώνεται από την Α/φοι Λανίτη και την Coca-Cola για δεύτερη φορά στην Κύπρο. Το Πρόγραμμα ανοίγει τις πύλες του την Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ στη Λεμεσό και για τρεις ημέρες (5-7 Ιουνίου), νέοι ηλικίας 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ατομικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες και να δικτυωθούν με στελέχη της τοπικής αγοράς.

Νέοι διεκδικούν ευκαιρίες εργοδότησης σε μεγάλους Οργανισμούς και Εταιρείες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα της εκδήλωσης, στο www.youthempowered.com.cy μέχρι αύριο, 1η Ιουνίου 2018. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει κάποια εξειδίκευση ή πτυχίο, ενώ όσοι νέοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η Α/φοι Λανίτη και η Coca-Cola μαζί με το δίκτυο συνεργατών τους, από διάφορους τομείς της οικονομίας, συνθέτουν μία δυναμική ομάδα, έτοιμη να προσφέρει καθοδήγηση, γνώσεις αλλά και πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης στους συμμετέχοντες. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό τριήμερο αποκλειστικά αφιερωμένο στη νέα γενιά, μέσω του οποίου οργανισμοί και εταιρείες όπως οι CIM, Microsoft,EY, Delema/ΜcCANN, CYTA, ΑΝΤ1, ΙΝBusiness, Cyprus Marketing Youth Society, ergodotisi.com, ΑΚΤΗ, Grantexperts, Compass4U και Gloria Jeans, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να βοηθήσουν τους νέους να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων και workshops, οι συμμετέχοντες θα  έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που έχουν σήμερα οι νέοι στην Κύπρο, να δικτυωθούν με τον κόσμο των επιχειρήσεων και να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα εργαλεία για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Στο πλαίσιο του “Youth Empowered”, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, υποτροφίες σε πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και δωρεάν συμμετοχές σε σεμινάρια και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, με σκοπό να αξιοποιηθεί από τις εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στο Πρόγραμμα, για κάλυψη κενών θέσεων και παροχή ευκαιριών πρακτικής εξάσκησης.

Το τριήμερο πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες: Προσωπικές Δεξιότητες, Επαγγελματικές Δεξιότητες και Επιχειρηματικότητα. Επικεντρώνεται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων τα επαγγέλματα του μέλλοντος, η κατάλληλη προετοιμασία για συνέντευξη, η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, η σωστή διαχείριση χρόνου, η ενημέρωση σχετικά με τις start-ups και η καθοδήγηση από μέντορες, πετυχημένους επαγγελματίες και άλλα στελέχη επιχειρήσεων.

Το “Youth Empowered”, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Λευκωσία τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Περισσότεροι από 140 νέοι είχαν τη δυνατότητα να αναζητήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και να δικτυωθούν με σημαντικά στελέχη της αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω του δικτύου συνεργατών του Youth Empowered, πέντε συμμετέχοντες κατάφεραν να εργοδοτηθούν ενώ άλλοι συμμετείχαν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης.