Μη διαπραγματεύσιμο αγαθό η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, είπε ο Ν. Δένδιας

Μη διαπραγματεύσιμο αγαθό η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, είπε ο Ν. Δένδιας


«Η υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν είναι διαπραγματεύσιμο αγαθό», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα είναι «προσηλωμένη πάντοτε στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα».

«Αξιοποιούμε κάθε διπλωματικό μέσο και ευαισθητοποιούμε εταίρους και συμμάχους. Καθιστούμε όμως παράλληλα σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν είναι διαπραγματεύσιμο αγαθό», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ειρήνη» της ΕΕ, με ανάληψη και επιτελικών θέσεων, ενώ στόχος της επιχείρησης είναι η απόλυτη εφαρμογή του εμπάργκο των όπλων.

«Πιστεύουμε ότι η επιχείρηση αυτή είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την επίλυση της λιβυκής κρίσης», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ