Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στην G20

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στην G20


Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ-Σι. Πτώση 1,6% για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτιά 5% για τη Marriott International.

Ήπιες απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της σύσκεψης της G20 στην Αργεντινή.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,19% στις 25.294 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,09% χαμηλότερα στις 7.265 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,05% στις 2.737 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες οδεύουν για εβδομαδιαία κέρδη πάνω από 3%.

Οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ στο Μπουένος Άιρες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τους δύο προέδρους να έχουν προγραμματίσει συνάντηση το Σάββατο.

Την Παρασκευή, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιτζερ, τόνισε ότι θα του προξενούσε έκπληξη, αν η προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της σύσκεψης της G20 δεν είχε θετική έκβαση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,61% στα 50,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,31% χαμηλότερα στα 1.226 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,136 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 3,02%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Marriott International βουτάει 5%. Οι προσωπικές πληροφορίες από 500 εκατ. επισκέπτες του ξενοδοχειακού κολοσσού είναι σε κίνδυνο, λόγω τεράστιας διαρροής δεδομένων που εξελίσσεται από το 2014.

Πτώση 2,5% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs στα 190 δολάρια. Η Bank of America έκοψε τη σύσταση της μετοχής σε «neutral» από «buy», ενώ μείωσε την τιμή-στόχο σε 225 δολάρια. Πηγή: euro2day