Μήνυμα Υπ. Εργασίας με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινου Δυναμικού

Μήνυμα Υπ. Εργασίας με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινου Δυναμικού


Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά των επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού, αναφέρει η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου σε μήνυμά της με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινου Δυναμικού, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλα τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού που συνεργάζονται και συμπορεύονται μαζί του για τη συνεχή πρόοδο του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων του τόπου.

Στις 20 Μαΐου, τιμάται διεθνώς το επάγγελμα του στελέχους ανθρώπινου δυναμικού και η σημαντική συνεισφορά του προς το ανθρώπινο δυναμικό και τις επιχειρήσεις, αναφέρεται στο μήνυμα της Υπουργού Εργασίας, το οποίο μεταδίδει το ΓΤΠ.

«Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, η ημέρα αυτή συμπίπτει με την περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και τις πολλές προκλήσεις για το ανθρώπινο δυναμικό», σημειώνεται.
Κεντρικό θέμα για το 2020 είναι το «Συνδέοντας τους Ανθρώπους και τις Επιχειρήσεις».

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΕΠΚΑ) ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος βραχίονας του κράτους για τα θέματα της εργασίας και της κοινωνικής πρόνοιας, προστίθεται, «συνεργάζεται στενά με τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο της εφαρμογής των νόμων του Κράτους και των πολιτικών της κυβέρνησης».

Το Υπουργείο αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά των επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού οι οποίοι συμβάλλουν στη συμμόρφωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων με τη νομοθεσία, συντελούν στην επιτυχία των επιχειρήσεων, προσελκύοντας και αναπτύσσοντας τους εργαζομένους.

Αναγνωρίζει επίσης ότι στηρίζουν τους εργαζομένους για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που προκύπτουν και ενδυναμώνουν το ανθρώπινο κεφάλαιο, το κύριο στοιχείο των σύγχρονων επιχειρήσεων ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα παγκοσμίως, της πανδημίας του κορωνοϊού, υποστηρίζουν νέους ρόλους και τρόπους εργασίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αύξηση της παραγωγικότητας και συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη και ευημερία των ανθρώπων.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινου Δυναμικού, το ΥΕΠΚΑ εκφράζει «ευχαριστίες προς όλα τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού που συνεργάζονται και συμπορεύονται μαζί του για τη συνεχή πρόοδο του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων του τόπου».

Πηγή: ΚΥΠΕ