Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Δένδιας-Χριστοδουλίδης

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Δένδιας-Χριστοδουλίδης


Υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις & Τεχνική Συνεργασία Δένδιας και Χριστοδουλίδης και θέτουν στο επίκεντρο της συζήτησής τους θέματα που αφορούν διμερείς σχέσεις, Κυπριακό και περιφερειακά ζητήματα.

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδος και Κύπρου ενισχύουν περεταίρω με αυτό τον τρόπο την συνεργασία Αθήνας-Λευκωσίας και τον συντονισμό σε όλα τα επίπεδα.

Υπουργείο Εξωτερικών

@GreeceMFA

FM @NikosDendias & FM @Christodulides sign MoU on Political Consultations &Technical Cooperation b/w @GreeceMFA & @CyprusMFA / Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις&Τεχνική Συνεργασία μεταξύ Υπ.Εξωτερικών 🇬🇷&🇨🇾 από ΥΠΕΞ Ν. Δένδια & Ν.Χριστοδουλίδη

Embedded video

See Υπουργείο Εξωτερικών’s other Tweets

ΥΠΕΞΤα σωστά μηνύματα να στέλνονται από την ΕΕ στην Τουρκία

“Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνονται τα σωστά και αναγκαία μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία” σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια στην Αθήνα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας σημειώνοντας, παράλληλα, ότι το πόσο και αν θα προχωρήσει η σχέση Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται αποκλειστικά από την Τουρκία.

Αναφορικά με τα στοχευμένα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά εταιριών και φυσικών προσώπων για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες η πρώτη σχετική συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Θερμή υποδοχή και συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα

Νωρίτερα οι δύο υπουργοί είχαν θερμή χειραψία και συνομιλώντας σε εγκάρδιο κλίμα κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Νίκου Δένδια, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντησή, συνοδευόμενοι από τους γενικούς γραμματείς των δύο υπουργείων, πρέσβεις Θεμιστοκλή Δεμίρη και Τάσο Τσιώνη.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ