Μόσχα: Νέα διαδήλωση για ελεύθερες εκλογές

Μόσχα: Νέα διαδήλωση για ελεύθερες εκλογές


Αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών, αρκετές εκατοντάδες Ρώσοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Μόσχας κατά της πολιτικής καταπίεσης ζητώντας τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Παρόμοιες διαδηλώσεις, οι οποίες καταστέλλονται από την αστυνομία, γίνονται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στη Μόσχα από τα μέσα Ιουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής Δούμας, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στη σημερινή πορεία, που οργανώθηκε μετά την έκκληση του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, αλλά δεν ήταν παρών στη συγκέντρωση. οι συμμετέχοντες διέσχισαν τις μεγάλες λεωφόρους της πόλης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ ζητώντας την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που συνελήφθησαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, ενώ άλλοι φώναζαν ότι «αυτή η πόλη είναι δική μας».

«Θέλω να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Μοσχοβιτών», είπε η Λιουμπόφ Σόμπολ, σύμμαχος του Ναβάλνι, η οποία την Πέμπτη δέχτηκε την επίθεση αγνώστων έξω από το σπίτι της, που την περιέλουσαν με λάσπη, ενώ μια ομάδα νεαρών γυναικών κρατούσε ένα ροζ πανό καταγγέλλοντας την ενδοοικογενειακή βία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ