Μπορίσοφ: Συνδυασμός Τίμμερμανς στην Κομισιόν και Βέμπερ στο ΕΚ η μόνη επιλογή

Μπορίσοφ: Συνδυασμός Τίμμερμανς στην Κομισιόν και Βέμπερ στο ΕΚ η μόνη επιλογή


 

«Ο συνδυασμός» Τίμμερμανς στην Κομισιόν και Βέμπερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «είναι ο μόνος που μπορεί να περπατήσει», δήλωσε απερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, βασικός παράγοντας στις χθεσινοβραδινές διεργασίες για τη διαδοχή στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δεν μπορεί να γίνει Πρόεδρος του Συμβουλίου αποκλείοντας και την τοποθέτησή στη θέση της ύπατης εκπροσώπου. Ο ίδιος παρομοίασε την ένταση και τη διάρκεια των συζητήσεων μόνο με την ελληνική κρίση του 2015.

Οι 28 δεν κατάφεραν να κλείσουν τη συνολική συμφωνία για τη διαδοχή, όμως υποσχέθηκαν να καταλήξουν σε συμφωνία αύριο Τρίτη, με την ίδια την Άγκελα Μέρκελ να εμφανίζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξη για αυτό. Μετά από 18 ώρες την Κυριακή και τη Δευτέρα πολλά Κ-Μ συνέχισαν να έχουν αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα Τίμμερμανς, μεταξύ των οποίων τα ανατολικά Κ-Μ και η Ιταλία.

«Κάθε φορά που νομίζουμε ότι ήμαστε κοντά σε μια συμφωνία, κάτι γίνεται που το καθιστά αδύνατο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Μπεττέλ, τονίζοντας ότι «γι `αυτό θέλουμε περισσότερο χρόνο για να έχουμε περαιτέρω συνομιλίες και έτσι αύριο να κλείσουμε». Ο Μ.Ρούττε, Πρωθυπουργός της Ολλανδίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαρροές για την ονοματολογία, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για τη συνεδρίαση της Τρίτης. Πηγή: ΚΥΠΕ