Μύκονος για… Νόμπελ φοροδιαφυγής

Μύκονος για… Νόμπελ φοροδιαφυγής

«Λαβράκια» βγάζουν οι έλεγχοι από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο νησί των ανέμων, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα». Η Μύκονος για ακόμη μια φορά παραδίδει μαθήματα… φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν σε κατάστημα ειδών πολυτελείας στο κέντρο της Μυκόνου δύο σημεία πώλησης (POS) ήταν συνδεδεμένα με την… Ελβετία.

Επίσης σε κέντρο στην Παράγκα της Μυκόνου διαπιστώθηκε ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις χιλιάδες ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο εμπορεύματα δεν υπήρχαν τιμολόγια αγοράς. Στο συγκεκριμένο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.

Σε ανάλογη περίπτωση ελέγχου σε πολυσύχναστο κέντρο διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία μη ρυθμισμένες ύψους 4 εκατ. ευρώ και η επιχείρηση έσπευσε να τις αποπληρώσει άμεσα.

Σε άλλο εστιατόριο στο κέντρο της Μυκόνου κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ.

Η ονομασία «Τρίαινα» είναι συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στη Μύκονο, με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση ελέγχων επεκτείνεται σε όλα τα είδη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί της Μυκόνου, από ξενοδοχεία και δραστηριότητες θαλασσίων σπορ, ξαπλώστρες, εστίαση, τα νυχτερινά μπαρ αλλά και επιχειρήσεις μετακίνησης τουριστών.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr