Νέα εκτόξευση των αεροπορικών ναύλων για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο

Νέα εκτόξευση των αεροπορικών ναύλων για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο

 


Κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των αεροπορικών ναύλων για τον Οκτώβριο, που κυμαίνεται από 60 – 75%, διαπιστώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, επισημαίνοντας πως οι αυξήσεις αυτές δεν δικαιολογούνται, καθώς ο μήνας αυτός δεν συγκαταλέγεται στους μήνες αιχμής.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Philenews, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης σε δηλώσεις του ανέφερε πως σε έλεγχο αεροπορικών εισιτηρίων που έγινε στις 23 Ιουλίου για αναχώρηση στις 14 Οκτωβρίου και επιστροφή στις 20 Οκτωβρίου οι τιμές για Αθήνα με επιστροφή άρχιζαν από 119 ευρώ. Σήμερα για τις ίδιες ημέρες αναχώρησης και επιστροφής η τιμή για Αθήνα έφτασε στα 191 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση πέραν του 60%.

Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για την Θεσσαλονίκη.

Ακόμη πιο ακριβά είναι τα ναύλα για το Λονδίνο, αφού τον Ιούλιο μπορούσες να κλείσεις αεροπορικό εισιτήριο με 197 ευρώ, ενώ σήμερα η τιμή έχει εκτοξευθεί στα 345 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 75%.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι αυτές οι αυξήσεις δεν είναι συνηθισμένες διότι ο Οκτώβρης δεν συγκαταλέγεται στους μήνες αιχμής.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε πως το ίδιο φαινόμενο με τις αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων παρουσιάστηκε και πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν έκλεισε η Cobalt, λέγοντας πως δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση των κενών θέσεων που αφήνει πίσω της μια αεροπορική εταιρεία.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η περίοδος που διανύουμε δεν προσφέρεται για αξιόπιστη σύγκριση επειδή είναι μια ρευστή περίοδος και θα πρέπει να αναμένουμε να ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός των επιβατών που έχουν μείνει εκτός Κύπρου, προκειμένου να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το πεδίο. Πηγή: philenews

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ