Νέα εποχή για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Κύπρου με την υπογραφή της Cyprus Public Transport.

Νέα εποχή για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Κύπρου με την υπογραφή της Cyprus Public Transport.


Η έναρξη λειτουργίας του νέου παρόχου υπηρεσιών λεωφορείων ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Η Cyprus Public Transport ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της στην Κύπρο και παρουσίασε το όραμά της για το μέλλον των δημόσιων συγκοινωνιών της χώρας μας κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου στη Λευκωσία.

Η νεοσυσταθείσα κυπριακή εταιρεία δημόσιων συγκοινωνιών αναλαμβάνει από την Κυριακή 5 Ιουλίου την εκτέλεση των υπηρεσιών λεωφορείων σε Λευκωσία και Λάρνακα για τα επόμενα 10 χρόνια. Ως ο νέος πάροχος, η CPT θα εργοδοτεί περισσότερους από 500 επαγγελματίες, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες λεωφορείων με ολοκαίνουριο στόλο που θα αποτελείται από περισσότερα από 220 λεωφορεία, εξοπλισμένα με τεχνολογίες αιχμής και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες.

Παρών στη διάσκεψη τύπου ήταν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, καθώς και πλήθος ατόμων και παραγόντων από τα Μ.Μ.Ε. και τον τομέα των μεταφορών. Εκ μέρους της Cyprus Public Transport, παρόντες ήταν οι κύριοι Julio Tironi (Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής), Felipe Cosmen (Πρόεδρος) και Χαράλαμπος Αναστασίου (Συμπρόεδρος).

Ο κ. Χαράλαμπος Αναστασίου, Συμπρόεδρος της CPT, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους στη νέα εποχή των δημόσιων συγκοινωνιών της χώρας.

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών στην Κύπρο μια για πάντα, προσφέροντας στους επιβάτες ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκών προτύπων σύστημα συγκοινωνιών, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Χάρη στη διεθνή πείρα μας στον τομέα των δημόσιων μεταφορών, αλλά και στη γνώση της τοπικής αγοράς, είμαστε σε θέση να παρέχουμε λύσεις σε σύντομο διάστημα, σε συνάρτηση πάντα με την κουλτούρα της κοινωνίας μας. Μέσω και της εμπειρίας της Kapnos Airport Shuttle στην Κύπρο, έχουμε σήμερα μια αποδεδειγμένη επιτυχημένη πορεία στην προσφορά αποτελεσματικών και αξιόπιστων υπηρεσιών δημόσιων συγκοινωνιών.», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Αναστασίου, προσθέτοντας ότι η CPT δεν θα εργοδοτήσει μόνο όλους τους υφιστάμενους υπαλλήλους, αλλά θα δημιουργήσει επιπλέον 200 νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Cosmen, από την πλευρά του, ανέφερε τα εξής: «Οι άνθρωποι της CPT αποτελούν το πιο σημαντικό στοιχείο της εταιρείας μας. Θα ήθελα, λοιπόν, να καλωσορίσω τους υφιστάμενους υπαλλήλους (οδηγούς, μηχανικούς, πωλητές εισιτηρίων κ.ά.). Ταυτόχρονα, θα εργοδοτήσουμε ακόμα περισσότερο προσωπικό, με στόχο τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας, όπου θα κυριαρχεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός. Μια ομάδα που θα αντιμετωπίζει ενωμένη τις προκλήσεις, αλλά και τις επιτυχίες. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η συνεχής ανάπτυξη του προσωπικού μας διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Έχουμε ήδη κάνει πολλές συναντήσεις με τα συνδικάτα όπου συζητήσαμε τις συνθήκες εργοδότησης των υπαλλήλων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μαζί θα καταφέρουμε να βρούμε έναν τρόπο να βελτιώσουμε την υφιστάμενη συλλογική σύμβαση εργασίας.»

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου παρουσιάστηκε το καινοτόμο σύστημα εσωτερικής απολύμανσης των λεωφορείων της CPT. Ο στόλος της εταιρείας, μάλιστα, είναι ο πρώτος στόλος σε όλη την Ευρώπη που είναι εξοπλισμένος με αυτό το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα αυτόματης απολύμανσης, το οποίο ενεργοποιείται κάθε βράδυ και απολυμαίνει πλήρως τα λεωφορεία μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, εξολοθρεύοντας ιούς και παθογόνους παράγοντες.

«Η ασφάλεια των επιβατών μας, των ανθρώπων της εταιρείας μας, αλλά και του ευρύτερου κοινού της Κύπρου αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη CTP», κατέληξε ο κ. Αναστασίου.