Ντουμπρόβνικ: H «πόλη» του Game of Thrones που απαγορεύει τα νέα εστιατόρια

Ντουμπρόβνικ: H «πόλη» του Game of Thrones που απαγορεύει τα νέα εστιατόρια


Η πόλη της Κροατίας, Ντουμπρόβνικ, έχει «πλημμυρίσει» από τουρίστες και είναι μια από τις πολλές πόλεις που λυγίζουν κάτω από το βάρος του overtourism.

Στην απαγόρευση δημιουργίας νέων εστιατορίων αναμένεται να προβεί ο δήμαρχος του Ντουμπόβνικ, Μάτο Φράνκοβιτς ελέω Game of Thrones!

Τα τελευταία χρόνια, το Ντουμπρόβνικ γνώρισε ραγδαία αύξηση του τουρισμού λόγω της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, καθώς ήταν η πόλη που «φιλοξένησε» το King’s Landing, με πολλές από τις σκηνές της σειράς να πραγματοποιήθηκαν στην πόλη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους Times της Κροατίας, το Ντουμπρόβνικ γνώρισε ρεκόρ τουρισμού για το 2019.

Η πόλη της Κροατίας έχει «πλημμυρίσει» από τουρίστες και είναι μια από τις πολλές πόλεις που λυγίζουν κάτω από το βάρος του υπερτουρισμού (overtourism).

Σύμφωνα με το CNN Travel, αυτός είναι και ο λόγος που ο δήμαρχος της πόλης, Μάτο Φρανκόβιτς, εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί το άνοιγμα νέων εστιατορίων, εντός του Ντουμπρόβνικ, σε μια προσπάθεια να «αμυνθεί» απέναντι στο φαινομένο του «overtourism».

Συγκεκριμένα, ο Μάτο Φρανκόβιτς έχει δηλώσει πως «το μέτρο θα απαγορεύει στα εστιατόρια να προσθέτουν τραπέζια και καρέκλες έξω. Λόγω του περιορισμένου χώρου, αυτό θα δημιουργούσε δυσκολίες στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και εστιατορίων».

Το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την πρόταση τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το CNN Travel.

Μέτρα κατά του overtourism λαμβάνουν και άλλες πόλεις όπως η Βενετία που σχεδιάζει να απαγορεύσει από το 2022 σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια να διέρχονται από το κανάλι της, και τη Ρώμη που θα επιβάλει πρόστιμο 450 δολαρίων για όποιον κάθεται στα Σκαλινάτα.

Πηγή: insider.gr

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ