Ο Γιώργος Πέτρου νέος Πρόεδρος της ΟΕΒ

Ο Γιώργος Πέτρου νέος Πρόεδρος της ΟΕΒ

 


Ο επιχειρηματίας Γιώργος Πέτρου θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε διαδοχή του Χρίστου Μιχαηλίδη, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πέτρου ήταν η μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2018. Ο κ. Πέτρου κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου στο νυν Διοικητικό Συμβούλιο.

Η υποψηφιότητα  του κ. Πέτρου θα τεθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά τη συνεδρίασή του που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:30, στα γραφεία της ΟΕΒ, στη Λευκωσία.

Αμέσως μετά την επικύρωση της εκλογής του κ. Πέτρου στην Προεδρία της ΟΕΒ, θα διεξαχθεί εκλογική διαδικασία για ανάδειξη τεσσάρων νέων Μελών στην Εκτελεστική Επιτροπή, σε περίπτωση που υπάρχουν πέντε ή περισσότερες υποψηφιότητες.

Ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα του Γιώργου Πέτρου:

Γεννήθηκε στην Έγκωμη Λευκωσίας τo 1947.  Σπούδασε Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία, με ειδίκευση στην Οικονομία και το Βιομηχανικό Νόμο και ακολούθως επέστρεψε στην Κύπρο όπου και εργοδοτείται από την εταιρεία SHELL.

Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις και βαθμίδες των Πολυεθνικών ‘’SHELL’’ και ‘’BP’’ τόσο στην Κύπρο όσο και στα κεντρικά γραφεία των Εταιρειών  στην Αθήνα και στο Λονδίνο και το 1995 προήχθη στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ‘’BP Κύπρου’’ όπου υπηρέτησε μέχρι το 2002. Από το 2003 ανέλαβε ως μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της Νεοϊδρυθείσας ΒΡ Ανατολικής Μεσογείου.

Το 1977,  ίδρυσε  βιοτεχνία κατασκευής πινέλων και ρολών με την επωνυμία PETΑ, η οποία σήμερα  διαθέτει δύο εργοστάσια, στην Κύπρο και την Ιορδανία, με εξαγωγές  σε 15 χώρες.  Τρίτο εργοστάσιο της Εταιρείας, η PETA PLASTICS που ιδρύθηκε το 2000 ειδικεύθηκε στην παραγωγή πλαστικών ειδών συσκευασίας και φιαλών.

Το 2007 προχώρησε στην ίδρυση ιδιόκτητης Εταιρείας Πετρελαιοειδών, την STAROIL, που ειδικεύεται στη  διανομή καυσίμων σε εμπορικούς καταναλωτές και νοικοκυριά και πρόσφατα προχώρησε στη δημιουργία Ιδιόκτητων Πρατηρίων Καυσίμων.

Διετέλεσε για χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Διυλιστηρίων Πετρελαίου και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος CYMEPA (Cyprus Marine Environment Protection Association). Είναι Πρόεδρος και Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Φιλών Ατόμων με Αλζτχάιμερ που στόχο έχει τη Δημιουργία Κέντρων Ημερησίας Φροντίδας.

Εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ το 2005 και από το 2011 υπηρετεί στην Εκτελεστική Επιτροπή. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Ξένων Αγορών, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Μέλος της Επιτροπής Καταστατικού.

Είναι νυμφευμένος με την Πάρβιν Πέτρου και έχουν τρία παιδιά.