Ο Μακρόν δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης, λέει ο Τσαβούσογλου

Ο Μακρόν δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης, λέει ο Τσαβούσογλου


Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικρίνοντάς τον επειδή είπε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να αναμένει αλληλεγγύη από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι δεν υπάρχει απάντηση στα λόγια Μακρόν ο οποίος προστατεύει την τρομοκρατική οργάνωση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “δεν υπάρχει απάντηση στα λόγια του Μακρόν κατά την άποψή μου”. “Εμείς εδώ δίνουμε αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Εκείνος άλλωστε είναι ο προστάτης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Τους υποδέχεται στο προεδρικό συνέχεια. Αν λέει ότι ‘ο δικός μου σύμμαχος είναι η τρομοκρατική οργάνωση’ δεν έχουμε απάντηση να του δώσουμε. Ο Μακρόν ας μην ξεχνά. Όπως έχει πει και η Μέρκελ, η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ο Μακρόν ας σταθεί δίπλα στους συμμάχους του”, ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι όλοι ενοχλήθηκαν και από τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο Μακρόν για ‘εγκεφαλικό του ΝΑΤΟ’. “Ο Μακρόν με αυτού του είδους τους παροξυσμούς δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό στην Ευρώπη”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι ο Μακρόν προσπαθεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης αλλά με τέτοιες δηλώσεις δεν μπορεί να γίνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ