Ο Μακρόν διαλύει τον μύθο του έντιμου ΝΑΤΟ!

Ο Μακρόν διαλύει τον μύθο του έντιμου ΝΑΤΟ!


Ο ντε Γκωλ το φθινόπωρο του 1966 απέσυρε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ τη Γαλλία, διευκρινίζοντας, ότι προέβη στην απόφασή του αυτή, λόγω της αντιευρωπαϊκής τακτικής που ακολούθησε το ΝΑΤΟ

Οι περισσότεροι ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν δεν ήταν όμηροι της διαλυτικής υπερατλαντικής επιρροής, στην ιστορική μας ήπειρο, θα όφειλαν ένα «εύγε» στον μοναδικό μέχρι στιγμής δεδηλωμένο αντι-ΝΑΤΟΪΚΟ ομόλογό τους: Στον Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο σημερινός πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι ο τρίτος κατά σειράν Ευρωπαίος πολιτικός, μετά τον Σαρλ ντε Γκωλ και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που κατήγγειλαν την αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά του δουλικού παραρτήματος του αμερικανικού Πενταγώνου, που ακούει στο όνομα ΝΑΤΟ.

Μάλιστα η Γαλλία και η Ελλάδα αποσύρθηκαν από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα:

Ο ντε Γκωλ το φθινόπωρο του 1966 απέσυρε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ τη Γαλλία, διευκρινίζοντας, ότι προέβη στην απόφασή του αυτή, λόγω της αντιευρωπαϊκής τακτικής που ακολούθησε το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα τη διατάραξη της συνοχής των κρατών της ιστορικής ευρωπαϊκής ηπείρου.

Τότε ξηλώθηκαν όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, στο γαλλικό έδαφος και απεχώρησαν από τη Γαλλία 27.000 στρατιωτικοί και πολιτικοί επιτελείς και υπάλληλοι του ΝΑΤΟ.

Τότε, μεταφέρθηκε η έδρα του ΝΑΤΟ από το Παρίσι στις Βρυξέλλες. Ταυτόχρονα, ο ντε Γκωλ έδωσε την εντολή, στην αντιαεροπορική άμυνα της Γαλλίας, να καταρρίπτει οποιοδήποτε αεροσκάφος του ΝΑΤΟ υπερίπταται στη γαλλική επικράτεια.

Η επανένταξη της Γαλλίας στο στρατιωτικό ΝΑΤΟ έγινε το 2009, επί προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί.

Με απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ελλάδα απεχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ στις 14/08/1974, λόγω της αιματηρής και καταστροφικής εισβολής και κατοχής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Αρκεί η αναδημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης του τότε Έλληνα πρωθυπουργού:

«Το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε ανίκανο να παρεμποδίσει την Τουρκία, από την εξαπόλυση νέας βάρβαρης και απρόκλητης επίθεσης, κατά της Κύπρου. Επομένως, το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγον ύπαρξης και δεν μπορεί να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο συνεστήθη, αφού δεν μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο μεταξύ δύο μελών του…».

Η επανένταξη της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ έγινε από την κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη, στις 19/10/1980.

Προς το τέλος της μακράς χειμερίας νάρκης…

Η αποκαλυπτική συνέντευξη-μανιφέστο του Εμμανουέλ Μακρόν, στο περιοδικό “Economist”, όπου ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αποδομεί την Ατλαντική Συμμαχία και το Βερολίνο, για τον μη αξιόπιστο ρόλο τους στην Ευρώπη, οι σχετικές λοιπόν δηλώσεις του Μακρόν, για τον ζωηρά αμφισβητούμενο ρόλο του μιλιταριστικού άξονα Ουάσινγκτον-ΝΑΤΟ-Βερολίνο, επιβεβαιώνουν την ορθότητα των χρονικών της αποχώρησης τόσο της Γαλλίας, το 1966 όσο και της Ελλάδας το 1974, από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Πηγή: Πέτρος Μακρής, insider.gr