Ο υψηλότερος πληθωρισμός εδώ και 15 χρόνια στα κατεχόμενα

Ο υψηλότερος πληθωρισμός εδώ και 15 χρόνια στα κατεχόμενα

 


Στο 37,23% έφτασε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, το υψηλότερο ποσοστό εδώ και 15 χρόνια στο ψευδοκράτος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η «κεντρική τράπεζα».

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι στα στοιχεία που έδωσε η «κεντρική τράπεζα» για το τρίτο τρίμηνο της τ/κ οικονομίας ο πληθωρισμός τον περασμένο Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός ήταν 20,3%, 29,88% και 37,23% αντίστοιχα. Το ποσοστό Σεπτεμβρίου είναι το μεγαλύτερο από το 2002, σημειώνει η «κεντρική».

Στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ο πληθωρισμός για τον Ιούλιο ήταν 14,64%, τον Αύγουστο 24,29% και τον Σεπτέμβριο 31,99%.

Στο φετινό τρίμηνο, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, ο «κρατικός» προϋπολογισμός, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, είχε μείωση.

Στο μεταξύ, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι χθες το δολάριο σημείωσε το χαμηλότερο του τελευταίου τετραμήνου φτάνοντας τις 5,13 τουρκικές λίρες. Σημειώνει σε ότι στις 31 Αυγούστου η στερλίνα ήταν 8,5 ΤΛ και χθες 6,59 ΤΛ ενώ το ευρώ έχει πέσει στις 5,85 ΤΛ.

Σε σχέση με τις συναλλαγματικές τιμές στις 31 Αυγούστου, η εφημερίδα παρατηρεί ότι η υποχώρηση των ξένων νομισμάτων έναντι της τουρκικής λίρας έφτασε στο 31%, ωστόσο αυτό δεν έχει αντικατοπτρισθεί στις τιμές των προϊόντων πολλά από τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται αντί να μειώνονται. Πηγή: KYΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ