Γ. Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

Γ. Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας


 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου σχετικά με την μονομερή μη εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας του 2014 καθ’ όσον χρόνο δεν υπάρχει από την ΕΕ απελευθέρωση των θεωρήσεων (visa) για τους Τούρκους πολίτες επαναλαμβάνουν γνωστές ήδη από το 2017, τουρκικές θέσεις και αποφάσεις και δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016.

Αυτό διευκρίνισε, σε σημερινές του δηλώσεις, ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τονίζει την σημασία της πλήρους εφαρμογής αυτής της Κοινής Δήλωσης και λαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες.

“Στο πλαίσιο αυτό, κατά τo Άτυπο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών αρμοδίων για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Ελσίνκι, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, καθώς και την άτυπη συνάντηση που διοργάνωσε η Γαλλία, με την συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ στο Παρίσι την περασμένη Δευτέρα, υπογράμμισα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της σημαντικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην Ανατολική Μεσόγειο¨, κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος. Πηγή: ΚΥΠΕ