Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στο ανατολικό τμήμα της Συρίας

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στο ανατολικό τμήμα της Συρίας


Η Ουάσινγκτον ξεκίνησε χθες Σάββατο την αποστολή ενισχύσεων στην ανατολική Συρία, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Aμυνας, την ώρα που αυτοκινητοπομπή που έφερε την αμερικανική σημαία εισήλθε στη Συρία από το Ιράκ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εξήγησε ότι η Ουάσινγκτον έχει αρχίσει να ενισχύει τις θέσεις της στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, όπου βρίσκονται οι βασικές πετρελαιοπηγές της Συρίας, σε συντονισμό με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι. Ο ίδιος πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ότι αυτή η στρατιωτική επιχείρηση έχει στόχο να εμποδίσει το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στις πετρελαιοπηγές στην περιοχή αυτή, στην οποία επί χρόνια κυριαρχούσαν οι τζιχαντιστές.

Όπως μετέδωσε ανταποκριτής του AFP, αυτοκινητοπομπή περίπου 13 αμερικανικών, στρατιωτικών οχημάτων εισήλθε στη Συρία από το Ιράκ και χθες κατευθυνόταν προς την επαρχία Χασακέ. Η αυτοκινητοπομπή πέρασε από τα σημεία ελέγχου της συριακής κυβέρνησης κατά τη διέλευσή της από την πόλη Καμισλί, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι, πρόσθεσε ο ανταποκριτής. Περίπου 200 Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν αυτή την περίοδο στην Ντέιρ αλ Ζορ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: syria, ΗΠΑ